drága édesség

2017.09.28. 12:05

Elárverezték Vilmos herceg és Katalin esküvői tortájának egy szeletét

A szerencsés vevő több mint kétszázezer forintnyi fontot fizetett a díszdobozos csodáért.

Vilmos brit trónörökös és Katalin 2011. áprilisában házasodtak össze, a szerdán eladott szelet pedig abból a hatemeletes tortából származik, amit az esküvőjükön szolgáltak fel. A hatéves gyümölcstortadarab eladási árát előzetesen 800-1200 fontra becsülték, végül 638 fontért (kb. 226 ezer forint) kelt el.

A Forbes üzleti magazin egy tudósítása szerint a hatemeletes esküvői torta egy szelete három évvel ezelőtt egy árverésen még 7500 dollárt (2 millió forintot) ért a nyertes licitálónak.

A királyi tortaszeleteket gyakran szuvenírként ajándékozzák az esküvő résztvevőinek, a most elárverezett szeletet például arannyal díszített fémdobozban, papírba csomagolva kínálták eladásra, mellette Károly herceg és felesége, Kamilla üdvözlőkártyája.

Íme:

A tortaaukció egyébként nem is olyan ritka, mint elsőre gondolnánk, egy másik történelmi jelentőségű tortaszelet például, melyet II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg 1947-es menyegzőjén szolgáltak fel, idén év elején 550 fontért cserélt gazdát, de említhetnénk még Károly herceg és Diana 2015-ben elárverezett tortáját is.

Rögtön felmerül a kérdés: hogyan maradhat éveken keresztül ép egy romlandó sütemény? Nos, a Forbes szerint Dianáék 34 éves tortája magas alkoholtartalma miatt még mindig ehető lehet, bár ezt azért nem szeretnénk kipróbálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!