szakmai elismerés

2017.09.28. 14:31

Kevin Spaceyt ismét kitüntetik

Kenneth Branagh színészi kategóriában kapott jelölést a nemzetközi Emmy-díjra, Kevin Spacey pedig különdíjat kap – közölte a Nemzetközi Televízióművészeti és Tudományi Akadémia.

A televíziós akadémia szerdán New Yorkban jelentette be, hogy az Egyesült Államokon kívül készült és sugárzott televíziós műsorok és alkotóik közül melyeket jelölte a díjaira. A testület 11 kategóriában 44 jelölést hozott nyilvánosságra.

A legjobb színész kategóriában Kenneth Branagh brit színész a Wallander című BBC krimisorozatban nyújtott játékáért kapott jelölést, Anna Friel pedig a Marcella című brit szériával került a legjobb színésznő-mezőnybe.

A legjobb drámasorozatok között az ausztrál Wanted, a brazil Justica, a norvég Mammon és a japán Morbitio: Guardian of the Spirit című produkció verseng a díjért, amelyet New Yorkban adnak át november 20-án.

Kevin Spacey amerikai színész-producer és a mexikói Televisa vezérigazgatója, Emilio Azcarraga Jean különdíjat vehet át a nemzetközi Emmy-díjak gáláján.

Borítókép: Wikimedia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!