Nem csitulnak a kedélyek

2017.10.03. 16:52

A Pistorius család perli a paralimpikonról szóló film alkotóit

Beperelte Oscar Pistorius családja a gyilkosság miatt börtönben ülő paralimpikonról szóló, Blade Runner Killer című film készítőit. Keresetet nyújtottak be az amerikai produkció ellen, amely szerintük elferdíti a tényeket.

2015-ben Pistoriust bűnösnek találták modell barátnője, Reeva Steenkamp meggyilkolásában. A paralimpikon két évvel korábban otthonában, Valentin-napon ölte meg a barátnőjét. A gyilkossági ügy híre az egész világot bejárta.

Az amputált lábú paralimpikont különleges, futurisztikus hatású műlábai miatt nevezték el Blade Runnernek. Pistorius az ellene folyó eljárás alatt váltig kitartott amellett, hogy azért lőtt rá barátnőjére a fürdőszobaajtón keresztül, mert azt hitte, betörő jutott be a lakásba.

Carl Pistorius, az elítélt bátyja közleményében leszögezte, hogy az amerikai Lifetime tévécsatorna filmje, amelyben a német modell, Toni Garrn játssza Reevát, Andreas Damm pedig Oscart,

„az igazság durva félreértelmezése”. Hozzátette: a filmben valójában a vád által képviselt álláspont jelenik meg.

A Blade Runner Killer című film bemutatását novemberre tűzték ki, amikor a gyilkosságért hat évre ítélt Pistorius ügyében fellebbezni készül az ügyészség, amely túl enyhének találta a büntetést.

Borítókép: Oscar Pistorius gyilkossági ügyének tárgyalásán a bíróságon.

AFP / POOL / Marco Longari

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!