Az egyik leggazdagabb német volt

2017.12.28. 15:23

Elhunyt a Media Markt egyik alapítója

A december 25-én elhunyt 78 éves vállalkozó vagyonát 2 milliárd dollár becsüli az amerikai Forbes magazin.

Salzburg, 2017. december 28. 2014. augusztus 30-án Salzburgban készített kép Erich Kellerhals német üzletemberrõl és a feleségérõl, Helgáról, a Media Markt német elektronikai kiskereskedelmi áruházlánc társalapítóiról. Erich Kellerhals 2017. december 25-én, 78 éves korában elhunyt. (MTI/EPA/Franz Neumayr) *** Local Caption *** 51544546

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Franz Neumayr

Elhunyt a Media Markt elektronikai kiskereskedelmi cég egyik alapítója, az egyebek között ezt a céget is irányító Ceconomy legnagyobb, 21 százalékos tulajdonosa, Erich Kellerhals.

Kellerhals feleségével és két üzletemberrel 1979-ben alapította a Media Marktot. A ma már Media-Saturn néven futó üzlethálózatnak több mint ezer boltja van 15 európai országban, köztük Magyarországon.

A Cecenomy árfolyama csütörtökön 15 óra körül 12,31 eurón állt a frankfurti értéktőzsdén, ami 4,54 százalékos erősödés a szerdai záróértékéhez képest.

A részvénydrágulást az a találgatás váltotta ki, hogy a Cecenomy menedzsmentjének sikerül megállapodnia a vállalkozó örökösével az online értékesítés felé történő határozottabb elmozdulásról, amitől Kellerhals ódzkodott.

Borítókép: 2014. augusztus 30-án Salzburgban készített kép Erich Kellerhals német üzletemberről és a feleségéről, Helgáról, a Media Markt német elektronikai kiskereskedelmi áruházlánc társalapítóiról.

MTI / EPA / Franz Neumayr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!