Zúzás és zakatolás

2017.12.11. 14:21

Oldtimereit és vasútmodelljeit árverezte el Neil Young

Aki csak rockzenészként ismerte eddig Neil Youngot, az a Julien's aukciósház közlése nyomán arra is rácsodálkozhatott, miféle izgalmas tételeket vásárolt össze műgyűjtőként az ismert gitáros és énekes. A bevétel egy részét a fogyatékkal élő gyerekeket támogató Bridge School nevű alapítvány kapja.

Az aukciósház közlése szerint egy 1953-as égővörös Buick Cabrio, amelyet Young igényeinek megfelelően alakítottak ki, 400 ezer dollárért (106,5 millió forint) kelt el. Árát az aukciósház korábban 200-300 ezer dollárra becsülte.

Az énekes-gitáros-dalszerző emellett értékes vasútmodell-gyűjteményének több mint 230 darabját kínálta eladásra, melyek összesen 300 ezer dollárért (80 millió forintért) keltek el.

Egy Martin D19-es akusztikus gitár, melynek értékét 3000 dollárra becsülték, végül 43 ezer dolláros (11,4 millió forintos) bevételt hozott. Egy ritka, 1958-as mikrofon több mint 42 ezer dollárért, a korábban becsült összeg négyszereséért kelt el.

A rocker a bevétel egy részét jótékony célra fordítja – közölte az aukciósház. A pénzt a fogyatékkal élő gyerekeket támogató Bridge School nevű alapítvány kapja, melyet az 1980-as években Young akkori feleségével közösen hívott életre.

Borítókép: Neil Young az 56. Grammy-díj átadón 2014 január 26.-án

AFP PHOTO / ROBYN BECK

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!