döbbenet

2018.02.26. 18:14

Fürdőkádjában fulladt meg Szridevi Kapúr filmsztár

Véletlenül megfulladt dubaji szállodaszobájának fürdőkádjában Szridevi Kapúr bollywoody szupersztár - közölte hétfőn a dubaji rendőrség a halottkémi vizsgálat eredményeit ismertetve.

Indian Bollywood actress Sridevi Kapoor poses for a photograph during a promotional event in Mumbai on late April 18, 2015. AFP PHOTO / STR / AFP PHOTO / STRDEL

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: STRDEL

Az 54 éves indiai színésznő egy rokona esküvőjére érkezett Dubajba, szombat késő este halt meg, elveszítette eszméletét és belefulladt a fürdőkád vízébe a helyi rendőrség Twitter-üzenete szerint. A rendőrök hozzátették, hogy a színésznő alkohol hatása alatt állt.

Családja korábban azt közölte, hogy szívroham végzett vele.

A sztár halála megdöbbentette az indiai filmipart és Bollywood rajongóit világszerte.

A színésznő mintegy 300 filmben szerepelt csaknem öt évtizedes pályafutása alatt. Hatalmas népszerűségnek örvendett, csak Szrideviként emlegették Indiában. Négyéves korától dolgozott tamil, telugu, malajalam, kannada és hindi nyelvű filmekben, mielőtt 1978-ban Bollywoodban debütált volna. Szridevi 13 évesen már összetett karaktereket ábrázoló felnőtt szerepeket alakított. A hetvenes és kilencvenes évek között számos kasszasikerben láthatta a közönség. 1997-ben, a Judaai című film bemutatása után visszavonult és csak 2012-ben tért vissza a filmezéshez a Nyelves-lecke című produkcióval.

Legismertebb filmjei között volt a Mr. India, a Csandni, a Csal Baz és a Nyelves-lecke. Utolsó filmje, a Mom tavaly került a mozikba.

Borítókép: AFP PHOTO / STRDEL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!