felséges finomság

2018.03.20. 16:40

Citromos-bodzavirágos lesz Harry és Meghan esküvői tortája

A pár cukrásza már nagyon készül a nagy napra.

Baker Claire Ptak poses for a photgraph inside her bakery, Violet, in east London on March 20, 2018. Ptak has been asked to make the wedding cake for the forthcoming marriage of Britain's Prince Harry to his US fiancee, Meghan Markle. / AFP PHOTO / POOL / Victoria Jones

A tavasz színei és ízei ihlették Harry herceg és menyasszonya, Meghan Markle esküvői tortáját, amelyet egy kis kelet-londoni pékség készít el a májusi menyegzőre – jelentette be kedden a Kensington-palota, Harry londoni rezidenciája és hivatala.

A palota közlése szerint a jegyespár maga választotta ki Claire Ptakot, a Violet Bakery vezetőjét a citromos-bodzavirágos torta elkészítésére.

„A torta vajas krémmel lesz bevonva és valódi virágok fogják díszíteni”

- írta közleményében a Kensington-palota, hozzátéve, hogy a pár alig várja, hogy megossza a fenséges süteményt a május 19-i esküvő vendégseregével.

Az eredetileg Kaliforniából származó Ptak a berkeley-i Chez Panisse étteremben dolgozott Alice Waters séf szárnyai alatt mielőtt a brit fővárosba költözött. Először a kelet-londoni Broadway Market egyik standján árulta otthon készített süteményeit, majd 2010-ben megnyitotta a Violet Bakeryt.

„El sem tudom mondani, hogy mennyire boldog vagyok amiért engem bíztak meg Harry herceg és Markle kisasszony esküvői tortájának az elkészítésével”

- fogalmazott közleményében Ptak. Mint hozzátette, az teszi igazán nagyszerűvé ezt a megbízatást, hogy tudja: ugyanúgy gondolkodnak az alapanyagok származásának, fenntarthatóságának, idényszerűségének és legfőképp az ízének jelentőségéről.

Meghan Markle annak idején gasztronómiai és életmód témákkal foglalkozó honlapja, a The Tig számára készített interjút Ptakkal, innen az ismeretség. (A csaknem három évig futó weboldalnak tavaly intett búcsút az amerikai színésznő, miután egyre nagyobb érdeklődés övezte a herceggel való kapcsolatát.)

Az idén 34 éves herceg – Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája -, és a 37 éves amerikai színésznő eljegyzését november végén jelentették be. Az esküvő május 19-én lesz Windsorban, a legősibb angliai királyi rezidencián.

A vendégek névsorát egyelőre nem hozták nyilvánosságra és azt sem tudni, hogy ki készíti a mennyasszony ruháját.

Borítókép: A szerencsés cukrász, Claire Ptak / Victoria Jones / POOL / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!