többszörös védelem

2018.04.29. 15:50

Óriási a készültség Londonban a hercegi esküvő miatt

A szervezők nem bíznak semmit a véletlenre.

Britain's Prince Harry (CL) and his fiancee US actress Meghan Markle (CR) leave after attending a service of commemoration and thanksgiving to mark Anzac Day in Westminster Abbey in London on April 25, 2018. Anzac Day marks the anniversary of the first major military action fought by Australian and New Zealand forces during the First World War. The Australian and New Zealand Army Corps (ANZAC) landed at Gallipoli in Turkey during World War I. / AFP PHOTO / Adrian DENNIS

Figyelmeztetést adott ki a brit rendőrség, mert Harry herceg és Meghan Markle esküvőjén akár terroristák is feltűnhetnek, méghozzá koldusnak kiadva magukat – írja a Daily Star értesüléseire hivatkozva a Ripost.

Az elsőre meglepőnek tűnő kockázat valós: a Windsori kastélyban tartott esküvőre ugyanis óriási tömeget, több mint 100 ezer embert várnak a szervezők, amelyben igencsak könnyű elvegyülni. A helyi hatóság ezért a terrorizmus magasabb kockázatára hívta fel a figyelmet. Simon Dudley tanácsos már januárban aggodalmát fejezte ki a terroristák miatt, és elrendelte a koldusok kitiltását a területről.

A május 19-i esküvőn egyébként sem bíznak semmit a véletlenre: a megerősített rendőri jelenlét mellett a tömegben fegyveres tisztek vegyülnek majd el, a háztetőkön pedig mesterlövészek fognak vigyázni a rendre.

Borítókép: AFP PHOTO / Adrian DENNIS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!