premier

2018.05.28. 14:30

Anthony Hopkins kegyetlen uralkodóként látható majd a képernyőn

Shakespeare egyik leghíresebb tragédiája, a Lear király ezúttal tévéfilmként tér vissza, nem is akármilyen szereposztással.

Forrás: YouTube

Shakespeare egyik leghíresebb tragédiája, a Lear király ezúttal tévéfilmként tér majd vissza a BBC Two jóvoltából, melyben a könyörületet nem ismerő címszereplőt Anthony Hopkins kelti életre.

Az Oscar-díjas walesi színész mellett – ahogy az jellemző a hasonló produkciókra – a stáb további olyan nagy nevekből tevődik össze, mint Emma Thompson, Emily Watson, Jim Broadbent, Florence Pugh, Tobias Menzies, Jim Carter, és Christopher Eccleston.

A Richard Eyre (A másik férfi, Egy botrány részletei) rendezte Lear király szinopszisa sok mindent elárul azoknak, akik esetleg nem ismernék a költő művét: A 80 éves Lear király fokozatos megőrülésének lehetünk szemtanúi, aminek kezdetét az országának szétosztása indít el a három lánya, Goneril, Regan és Cordelia között. A király egyszerű mércét használ a jussok kiszámításánál: ki mennyire szereti őt. Mivel Cordelia nem hajlandó apjának a hízelgésre, ezért két testvére kap mindent…

A Lear király premierje a BBC adásában május 28-án lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!