Portréfilm

2018.05.16. 11:05

Doktor Szöszi és egy Grand Slam-győztes egy csapatban

Reese Witherspoon egy Martina Navratilova teniszbajnokról készülő dokumentumfilmen dolgozik producerként.

Az Oscar-díjas színésznő kedden Twitter-üzeneteben jelentette be, hogy produkciós cégével dokumentumfilmet forgat a cseh származású amerikai teniszlegendáról, akinek példája szerinte óriási hatással volt a nőkre, a női sportolókra és az LMBT-közösségre is – írja az MTI.

Witherspoon Glenn Greenwald amerikai újságíróval és Suzanne Gilbert producerrel dolgozik a portréfilmen.

Greenwald oknyomozó újságíró, a The Intercept hírportál társalapítója elmondta: a filmmel az egykori világklasszis teniszező társadalmi és politikai elkötelezettségét akarja kidomborítani. Az újságírónő „gyermekkora hősének, a 20. század egyik legnagyszerűbb úttörőjének” nevezte Navratilovát közleményében.

A 61 éves Navratilova 18 egyéni Gland Slam-győzelmet aratott pályafutása alatt. 1975-ben disszidált Csehszlovákiából, 1981-ben megkapta az amerikai állampolgárságot. A teniszcsillag már a nyolcvanas évek elejétől nyíltan felvállalta, hogy leszbikus.

 

Borítókép: Reese Witherspoon és Martina Navratilova. Forrás: Wikimedia / Pete Souza és Wikimedia / robbiesaurus / CC BY-SA 2.0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!