rendkívül népszerű

2018.05.13. 22:19

Kínában már bemutatása előtt rekordot döntött a Bosszúállók

Az észak-amerikai kasszasikerlistát harmadik hete vezeti, Kínában pedig két nap alatt 23 milliárd forint bevételt hozott a film a Marvelnek.

Avengers Infinity war 2018

Forrás: Collection Christophel © Marvel studios

A Walt Disney stúdió becslései szerint az észak-amerikai filmszínházakban a bemutatása óta eltelt három hétben a film 547,8 millió dollárt forgalmazott. Globálisan pedig meghaladták a jegyeladások az 1,6 milliárd dollárt (422 milliárd forint), ami minden idők ötödik legjobb forgalmazása.

Kínában a produkció már bemutatása előtt rekordot döntött, mivel az első olyan film lett, amely túllépte a 400 millió jüanos előzetes jegyeladási csúcsot – adta hírül a Maojan kínai filmes adatbázis. A mozilátogatók átlagosan 8,6 pontot adtak a filmre a Maojan 10-pontos értékelési rendszerében.

A Bosszúállók-sorozat nagyon közkedvelt Kínában, a 2012 májusában bemutatott Bosszúállók 568,5 millió jüant forgalmazott a mozikban, míg három éve a Bosszúállók: Ultron kora 1,46 milliárd jüant.

Borítókép: Kép a filmből

Forrás: Marvel studios/Collection ChristopheL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!