kitartás

2018.05.02. 19:51

Szörnyű fájdalmakkal küzdött Tom Cruise a Mission: Impossible 6 forgatásán

De így is befejezte a filmet.

(FILES) In this file photo taken on June 6, 2017 actor Tom Cruise attends 'The Mummy' New York Fan Event at AMC Loews Lincoln Square in New York City. Tom Cruise regaled CinemaCon on April 25, 2018 with a demonstration of his renowned stuntman skills, as Paramount and Universal built buzz for their upcoming slates of blockbusters. Appearing in Las Vegas to introduce "Mission: Impossible - Fallout," the upcoming sixth movie in Paramount's long-running spy franchise, Cruise took up the last half-hour to explain the movie's marquee death-defying stunt. / AFP PHOTO / ANGELA WEISS

Törött bokával forgatta a Mission: Impossible – Utóhatás egy jelenetét Tom Cruise. A sztár erről a film nyári premierje előtt, a Las Vegas-i CinemaCon rendezvényen beszélt.

A Mission: Impossible hatodik részét tavaly éppen Londonban forgatták, amikor a baleset történt. Tom Cruise egy akciójelenetben, ugrás közben egy falnak csapódva sérült meg. Az 55 éves filmsztár még befejezte a jelenetet, és hat hét után már ismét forgatott.

„Korábban is tört már csontom, de ez nagyon kemény volt”

- mesélte Cruise. Mint hozzátette, nem gondolhatott hosszas lábadozásra, nem állhatott le a filmezéssel, mert a produkció forgalmazási dátumát tartani akarták.

„Rögtön tudtam, hogy eltört a bokám, és nem fogjuk tudni még egyszer felvenni a jelenetet, ezért felálltam, és folytattam”

- idézte fel a színész.

A neheze azonban még előtte állt: embert próbáló rehabilitációs kezelések vártak rá, és mikor visszatért a filmhez, még egy hegyet is meg kellett másznia Norvégiában.

„A rohanós jeleneteket gyakorlatilag törött bokával csináltam, de sikerült olyan fizikai állapotba hoznom magam, hogy a felvételek nem rontottak a helyzeten”

- árulta el.

A filmsztár közismerten adrenalinfüggő, filmjei hitelességének kedvéért a legnehezebb kaszkadőrmutatványokat is bevállalja. Mintegy 50 filmben forgatott, Hollywood egyik legsikeresebb sztárjai között tartják számon. Filmjei 9,3 milliárd dollárt hoztak, és háromszor Oscar-díjra is jelölték.

Csaknem 40 éve dolgozik a filmiparban, és a Mission: Impossible-filmsorozat fontos szerepet játszik az életében – mondta.

„Ez az első film, amelynek producere is voltam. Szeretem ezt a szerepet, remélem, a közönség továbbra is látni akarja a filmvásznon”

- tette hozzá.

Cruise a következő hónapokban A holnap határa folytatásán és a rajongók által régen várt Top Gun: Maverick című produkció előkészítésén dolgozik majd. Utóbbi rendezője, Joseph Kosinski állítólag már idén nyáron forgatni akar, hogy 2019-ben bemutathassák, de pontos információval maga Cruise sem szolgált erről, mivel a film körül teljes a hírzárlat.

A Misson: Impossible – Utóhatást augusztus 2-től játsszák a magyar mozik.

Borítókép: ANGELA WEISS / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!