tradíció

2018.06.13. 17:19

Ezért vonul vissza októberig Katalin hercegné

Noha részt vett sógora esküvőjén, valamint a királyné születésnapi ceremóniáján is, más reprezentatív eseményen nem fog.

Windsor, 2018. május 19. Sarolta hercegnõ (j2) és anyja, Katalin cambridge-i hercegnõ (j), valamint Vilmos cambridge-i herceg és fia, György herceg távozik a windsori kastély Szent György-kápolnájából Harry herceg és Meghan Markle amerikai színésznõ esküvõje után 2018. május 19-én. (MTI/EPApool/Neil Hall)

Fotó: Neil Hall

Bár most amúgy is minden szem Sussex hercegnéjére, Meghan Markle-re szegeződik, nem ez az oka annak, hogy egészen októberig Katalin hercegné visszavonul mindennemű közszerepléstől. Sokkal prózaibb oka van annak, hogy őszig nem teljesíti a protokoll által egyébként megkövetelt kötelességeit – mégpedig harmadik gyermeke, Lajos herceg április 23-i születése – írja a Borsonline.

Noha Katalin részt vett sógora esküvőjén, valamint a királyné születésnapi ceremóniáján is, más reprezentatív eseményen nem fog, hogy minden idejét csecsemőjével tölthesse. Mondhatni, Katalin GYES-en van.

A királyi családban egyébként tradíció, hogy az anyukák a szülés után fél évre visszavonulnak teendőiktől, és semmilyen reprezentatív eseményen nem vesznek részt az idő alatt, ugyanakkor a nagyobb családi eseményeken természetesen részt vehetnek.

Borítókép:Sarolta hercegnő (j2) és anyja, Katalin cambridge-i hercegnő (j), valamint Vilmos cambridge-i herceg és fia, György herceg távozik a windsori kastély Szent György-kápolnájából Harry herceg és Meghan Markle amerikai színésznő esküvője után 2018. május 19-én. (MTI/EPApool/Neil Hall)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!