nehéz körülmények

2018.07.06. 13:55

Apa nélkül nőttek fel a brazil sztárok

A meccseken rendre ujjongva ünneplik őket, ám a gyermekkoruk korántsem volt idilli.

5564099 27.06.2018 Brazil's players celebrate their team's second goal during the World Cup Group E soccer match between Serbia and Brazil at the Spartak stadium, in Moscow, Russia, June 27, 2018. Vitaliy Belousov / Sputnik

A kétszázmilliós Brazíliában jelenleg tizenkétmillió olyan család él, amelyben az apa meghalt, vagy elhagyta a feleségét és a gyermekeit – derül ki az ország gazdasági kutatóintézetének felméréséből. A csonka családok problémája a brazil labdarúgó-válogatottat is érinti: kilenc tagjuk volt kénytelen apa nélkül felnőni. A Bors cikke szerint elképzelhető, hogy a sanyarú gyermekkor is hozzájárult ahhoz, hogy a brazil válogatott ilyen elszánt és összetartó lett.

Gabriel Jesus, támadó

Édesapja egy másik nő miatt elhagyta a családot még a születése előtt, ezért három testvérével együtt édesanyja nevelte fel. Neki ajánlja góljait, amikor telefont formál a kezével.

Paulinho, középpályás

Megszületése után a szülei elváltak, és csupán tizenhárom éves volt, amikor apja 2500 kilométerrel távolabb kezdett új életet. Kapcsolatuk telefonhívásokban merült ki.

Cássio, kapus

Sosem találkozott az édesapjával, aki azok után hagyta ott a családot, hogy tudomást szerzett a terhességről. Egy brazil tévéműsorban össze akarták hozni a nagy találkozót, de a kapus elutasította ezt a lehetőséget.

Marcelo, védő

Édesanyjáék korán elváltak, négyéves volt, amikor nagyszüleihez került. Papáját – aki édesapja helyett apja volt, és minden utánpótlásmeccsére kijárt – a 2014-es hazai rendezésű világbajnokság idején temette el.

Miranda, védő

Tizenegy éves volt, amikor édesapja meghalt. Özvegyül maradt édesanyja, Maria vele együtt tizenkét gyerme­ket nevelt fel egyedül.

Thiago Silva, védő

Édesanyja el akarta vetetni, mert anyagilag nem bírtak el egy harmadik gyermeket. A család végül meggyőzte a szülésről, de jöttek a pénzügyi nehézségek, és ötéves volt, amikor szülei elváltak. Apját azóta nem látta. Anyja új férje saját fiaként nevelte.

Casemiro, középpályás

Hároméves volt, amikor elszakadt édesapjától. Két testvérével együtt anyja, Magda nevelte fel Sao José egyik szegénynegyedében.

Taison, támadó

Alkoholista édesapja elhagyta az anyját, aki tizenegy gyermeket nevelt. Csupán az egyház adományainak köszönhetően nem haltak éhen. Tizenhárom évesen már kőművesként és festőmázolóként dolgozott.

Fágner, védő

Amikor a szüleinél végleg kimondták a válópert, gyermekként az édesapjához került, így ő kivételesen édesanyja nélkül nőtt fel. Azóta sincs semmilyen kapcsolat köztük.

Borítókép: Vitaliy Belousov / Sputnik/AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!