Tokió 2020

2018.07.30. 14:16

Az egyik legismertebb japán színész szervezi a nyitóünnepséget

Nomura Manszaj színészt nevezték ki a 2020-as tokiói olimpia és paralimpia ügyvezető kreatív igazgatójának, így ő lesz a felelőse a nyitó- és záróünnepségek megszervezésének.

Kyogen performer Nomura Mansai dances in celebration of the upcoming opening of Tokyo Skytree on the tower's 350-meter-high observation deck in Sumida Ward, Tokyo on May 14, 2012. Tower operators Tobu Railway Co. and Tobu Tower Skytree Co. held a pre-opening ceremony on the deck prior to the public opening scheduled for noon on May 22. About 100 guests attended, million people will visit the tower or adjacent commercial facilities annually. ( The Yomiuri Shimbun )

Fotó: The Yomiuri Shimbun

A szervezők hétfőn nevezték ki az 52 éves Nomurát, aki hazájában 2001-ben az év színésze díjat is elnyerte.

„Ő az a személy, aki megjeleníti majd a 2020-as játékok üzenetét és arculatát” – mondta Mitaraj Fudzsio, a szervezőbizottság tiszteletbeli elnöke. – „Nomura Manszaj Japánban és külföldön is ismert, s tisztában van a hagyományos japán művészetekkel és a modern színházi ábrázolással is.”

A következő olimpiát 2020. július 24. és augusztus 9. között rendezik, míg a paralimpiára augusztus 25. és szeptember 6. között kerül sor.

Borítókép: Nomura Manszaj előadás közben

AFP / The Yomiuri Shimbun / Yomiuri / Pool for Yomiuri

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!