saját magának írta

2018.07.04. 14:02

Hátborzongató thrillerrel rukkol elő a Trónok harca színésznője

Natalie Dormer tíz éve dolgozik a filmen.

3303705 02/19/2018 Actress Natalie Dormer on the red carpet before the film premier of Picnic at Hanging Rock at the 68th Berlin International Film Festival, Berlinale 2018. Ekaterina Chesnokova/Sputnik

Producerként és forgatókönyvíróként jegyzi az In Darkness című thrillert Natalie Dormer, aki tíz éve azért kezdte el írni saját filmjét, hogy végre egy igazán jó női szerepet játszhasson.

A 36 éves színésznőt A trónok harca-tévésorozatban és Az éhezők viadala-filmsorozatban is láthatták a nézők. 2009-ben látott neki az In Darkness forgatókönyvéhez, mert akkoriban elégedetlen volt az előtte álló színészi lehetőségekkel.

A thriller egy vak zongorista nőről, Sofiáról szól, aki fültanúja lesz annak, amint felső szomszédját meggyilkolják, és a történtek magukkal rántják a háborús bűnösök sötét világába.

Domer elmondta: nem könnyű a női forgatókönyvírók, filmesek dolga, neki is hét évébe telt, míg eljutott odáig, hogy független produkcióban elkészíthesse filmjét. Ugyanakkor hozzátette, hogy 2009 óta tapasztalható némi változás, közben született egy-két női főhősökkel készült fontos film, mint a Fekete hattyú vagy A tetovált lány, tehát színészi téren is több háromdimenziós szerep vár a nőkre. Ha lassan is, de legalább elkészülhetnek ezek a munkák.

A nők televíziós és filmes jelenlétét és munkáit kutató amerikai központ felmérése szerint 1998 óta csekély előrelépés történt a diszkrimináció megszüntetésében. Tavaly az Amerikában készült 250 legnagyobb költségvetésű film írói, rendezői, producerei, vágói és operatőrei között csupán 18 százalékban voltak nők.

Dormer vőlegényével, Anthony Byrne-nel írta az In Darkness forgatókönyvét. Byrne lesz a producere és a rendezője is a filmnek. A színésznő elárulta, hogy nagyon más a saját filmjén dolgozni a kamera mögött, mint az eddigi munkái, ugyanakkor nagyon szereti a csapatmunkát, amelyet a filmezés jelent.

Borítókép: Dormer a berlini filmfesztiválon

Fotó: AFP / EKATERINA CHESNOKOVA / SPUTNIK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!