nem kampányzene

2018.10.14. 08:21

A család letiltaná Prince zenéjéről Trumpot

Nem ez az első ilyen eset.

(FILES): This June 30, 2011 file photo shows US singer and musician Prince performing on stage at the Stade de France in Saint-Denis, outside Paris. Sony Music on June 27, 2018 announced a deal with Prince's estate to reissue the bulk of his catalog, the latest attempt to monetize the legacy of the pop legend.Ironically for an artist who famously battled the music industry, with the latest announcement Prince's estate has struck deals with all three major record label groups since his sudden death in April 2016. / AFP PHOTO / BERTRAND GUAY

Forrás: AFP

Fotó: Bertrand Guay

A két éve elhunyt világsztár Purple Rain című slágerét gyakran hallani az idei kampányrendezvényeken, múlt héten játszották a Mississippi állambeli Southavenben is.

Prince féltestvére, Omarr Baker a Twitteren közölte, hogy a család ellenzi a zenész szerzeményeinek lejátszását Trump rendezvényein. A hagyaték kezelőinek szóvivője pénteken megerősítette, hogy a kérést hivatalosan is benyújtották. A Fehér Ház szóvivője közvetítette a kérést a kampánycsapatnak, az azonban még nem válaszolt.

Ez nem az első eset, hogy arra kérik az amerikai elnököt, ne használja egy-egy zenész dalait.

Az Aerosmith frontembere, Steven Tyler, a The Rolling Stones, az R.E.M., George Harrison hagyatékának kezelője és a Queen is felszólította Trumpot, hogy ne használja zenéiket kampányrendezvényein.

Borítókép: Prince

AFP / Bertrand Guay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!