árverés

2018.10.22. 08:02

Ismét eladó Marilyn Monroe imakönyve

A színésznő jegyzeteivel tarkított könyv tavaly nem kellett senkinek.

Visitors looking at the painting “Gold Marilyn Monroe” by Andy Warhol exhibited in the Museum of Modern Art in Manhattan, New York, on March 13, 2018.

Elárverezik a hollywoodi színészlegenda, Marilyn Monroe zsidó imakönyvét. A színésznő 1956-ban, Arthur Miller íróval kötött házassága előtt tért át a zsidó vallásra.

A könyvre, amelyet 1922-ben adtak ki, a Long Islanden lévő Cedarhurstben lehet licitálni november 12-én. A kikiáltási ár 4500 dollár.

Monroe ugyan a Millerrel kötött házassága előtt tért át a judaizmusra, a frigyet is zsidó szertartások szerint tartották, de a válása után is hű maradt a zsidó valláshoz. Az imakönyvet is valószínűleg rendszeresen forgatta, ugyanis egyes oldalain az ő kézírásos megjegyzései olvashatóak.

Az imádságos könyv jelenleg egy Izraelben élő amerikai állampolgár tulajdonában van, aki 1999-ben vásárolta meg. 2017-ben egyszer már árverezésre bocsátotta, de nem kelt el.

Borítókép:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!