Forma-1

2018.10.24. 17:17

Kiengedték a kórházból Niki Laudát

Csaknem három hónappal a tüdőátültetése után kiengedték a kórházból a háromszoros Forma-1-es világbajnok Niki Laudát, a konstruktőrök között világbajnoki címvédő Mercedes istálló tanácsadóját.

(FILES) In this file photo taken on June 30, 2018 Austrian Formula One legend Niki Lauda attends the "legends race" at the racetrack in Spielberg on June 30, 2018, ahead of the Austrian Formula One Grand Prix. Lauda had to undergo a lung transplant following an infection on August 2, 2018, the Vienna General Hospital (AKH) announced. / AFP PHOTO / APA / ERWIN SCHERIAU / Austria OUT

Forrás: AFP

Fotó: ERWIN SCHERIAU

A bécsi klinika szerdán közleményben adta hírül, hogy a 69 éves legendás pilóta elhagyhatta az intézményt, hozzátéve, hogy a hosszú kórházi tartózkodás miatt Lauda „meglehetősen legyengült”, ezért több hétig tartó rehabilitáció vár rá.

„Természetesen Niki Lauda felépülését, ahogyan minden más szervátültetésen átesett páciensét, a továbbiakban is a klinika erre szakosodott orvosi csapata felügyeli” – áll a közleményben.

Lauda – aki 1975-ben, 1977-ben és 1984-ben nyert Forma-1-es vb-címet – súlyos tüdőbetegségben szenvedett, s a szervátültetés elengedhetetlenné vált ahhoz, hogy életben maradjon. Állapota a beavatkozást követően kritikus volt, de néhány nappal a műtét után az orvosai már arról számoltak be, hogy egyre jobban érzi magát, ezért bíznak a teljes felépülésében.

Borítókép: AFP PHOTO / APA / ERWIN SCHERIAU

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!