sztárparádé

2018.11.28. 14:40

Igazi nagyágyú rendezi az új West Side Story-filmet

A forgatókönyvet pedig a Pulitzer-díjjal jutalmazott színdarabíró, Tony Kushner jegyzi.

Executive producer Steven Spielberg attends the premiere of "Jurassic World: Fallen Kingdom" on June 12, 2018 at The Walt Disney Concert Hall in Los Angeles, California. (Photo by Robyn Beck / AFP)

Steven Spielberg rendezi a legendás West Side Story című musical új filmadaptációját, amelyben az 1961-es mozi egyik Oscar-díjas szereplője, Rita Moreno is feltűnik.

Moreno, aki Anita alakjának megformálásáért nyerte el a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjat, a bolttulajdonos Doki figurájának „újragondolt változataként”, Valentinaként tér vissza az Arthur Laurents, Leonard Bernstein és Stephen Sondheim által jegyzett 1957-es musical legújabb feldolgozásában – írja a Deadline.com filmes portál.

A színésznő egyik partnere már biztosan a Tonyt alakító Ansel Elgort (Nyomd, Bébi, nyomd!, Csillagainkban a hiba) lesz az új moziban, amelynek forgatási munkálatai a tervek szerint 2019 nyarán kezdődnek.

„A legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy valaha visszatérek ehhez a nagy hatású filmhez. Az pedig, hogy maga Steven Spielberg kért fel a szerepre, egyszerűen hihetetlen”

- mondta Moreno, aki vezető producerként is részt vesz a film munkálataiban.

Az új mozi forgatókönyvét a Pulitzer-díjjal jutalmazott színdarabíró, Tony Kushner jegyzi.

Minden idők egyik legsikeresebb musicaljét 1957. szeptember 26-án mutatták be a New York-i Broadway Winter Garden színházában.

A történetben két egymással rivalizáló banda szeretné megszerezni a környék feletti uralmat. A pattanásig feszült helyzetben küszöbön áll a háború a Jets, a második generációs bevándorló fehér tinédzserek és a Cápák, a Puerto Ricó-i emigráns fiatalok között. Ilyen körülmények között szeret egymásba a Jets egyik alapítója, Tony és a Cápákat vezető Bernardo húga, Maria. Szerelmük azonban – akárcsak Rómeó és Júlia történetében – tragédiába torkollik.

A musical 1961-es filmfeldolgozását Jerome Robbins és Robert Wise rendezte.

Borítókép: Steven Spielberg /

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!