kőkemény munka

2018.11.05. 09:57

Itt a bizonyíték rá, hogy a színészet nem csak játék

Sok színész bevállalja, hogy egy-egy szerep kedvéért meghízik, vagy lefogy, de talán kevesen vállalják be azt, amit Christian Bale csinál évek óta.

Actor Christian Bale arrives on the red carpet for the 88th Oscars on February 28, 2016 in Hollywood, California. AFP PHOTO / ANGELA WEISS (Photo by ANGELA WEISS / AFP)

Fotó: AFP

A 44 éves sztár ha kell 28 kilót lead, vagy 30-at felszed, ha a forgatókönyv éppen azt kívánja – írja a Mindmegette.

AMERIKAI PSZICHO (2000)

Christian Bale minden idők legkegyetlenebb és leggátlástalanabb sorozatgyilkosát, Patrick Bateman-t alakította. A színész intenzív edzésprogrammal és szigorú diétával érte el, hogy izmos, szálkás legyen. Az edzésprogramja sokakat inspirált.

A GÉPÉSZ (2004)

Talán ez volt az a film, amelyért a legtöbb áldozatot hozta a színész. Bale néhány hónap alatt 28 kilót adott le, 54 kiló volt. A sztár a szerepre való felkészülést 82 kilósan kezdte meg. Bale egy almán, egy tonhalkonzerven és kávén élt napokig és láncdohányos lett, a cigivel nyomta el az éhségérzetét. Az orvosok szerint, ha néhány kilót leadott volna még, akkor életveszélyes állapotba kerülhetett volna. A színész egy évvel később pizzával, jégkrémmel és edzéssel nyerte vissza izmos alkatát a Batman: Kezdődik című filmre.

A HARCOS (2010)

Bale-nek ismét fogynia kellett, ezúttal 13 kilót adott le, hogy hitelesen alakítsa a kábítószerfüggő Dicky Eklund szerepét. Bale ezúttal nagyon vigyázott arra, hogy ne fogyjon csontsoványra.

AMERIKAI BOTRÁNY (2013)

Hol van már az izmos Batman? Bale az Amerikai botrányban az elhízott Irving Rosenfeldet alakította. Hogyan szedett fel több mint 9 kg zsírt? „Sok fánkot, sok sajtburgert ettem” – mondta Bale egy korábbi nyilatkozatában.

VICE (2018)

Ismét + 30 kiló. Bale ezúttal egy életrajzi filmben George W. Bush alelnökét, Dick Cheneyt játssza. A szerep kedvéért ismét hízókúrába kezdett. Fánk és sajtburger helyett ezúttal sok pitét evett.

Borítókép: AFP / Angela Weiss

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!