elismerés

2018.12.10. 10:48

Alfonso Cuarón Rómája kapta a Los Angeles-i kritikusok fődíját

Az életrajzi ihletésű filmet fekete-fehérben forgatták.

A kritikuscsoport szavazása szombat reggel kezdődött a Twitteren, a díjazottakat vasárnap jelentették be.

Az Oscar-díjas Alfonso Cuarón Roma című alkotásával a legjobb film és a legjobb operatőr díját is elnyerte.

Mijazaki Hajao japán animációs rendező életművéért kapott díjat a kritikusoktól. A színészi elismeréseket Ethan Hawke (A hitehagyott), Olivia Colman (A kedvenc), Steven Yeun (Gyújtogatók) és Regina King (Ha a Beale utca mesélni tudna) kapta.

A legjobb rendezőnek járó díjat Debra Granik nyerte el Ne hagyj nyomot! című apa-lánya drámájáért. A dokumentumfilmes mezőnyből Sandi Tan Shirkers című munkája győzött. A legjobb forgatókönyv díját a Megbocsátasz valaha? című krimi írói, Nikole Holofcener és Jeff Whitty kapták. A legjobb animációs filmnek pedig a Pókember – Irány a Pókverzum című filmet választották a kritikusok.

Az idegen nyelvű filmek mezőnyéből két győztes került ki a szavazás nyomán: a díjat megosztva a dél-koreai Gyújtogatók és a japán Bolti tolvajok kapta.

A Los Angeles-i kritikuscsoport január 12-én adja át díjait. A ceremónián Mijazaki Hajao, a Ghibli stúdió alapítója, a Chihiro Szellemországban Oscar-díjas rendezője előtt is tisztelegnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!