jótékonyság

2018.12.06. 18:29

Rövidfilmmel folytatódik a Négy esküvő és egy temetés

Végre újra együtt játszik Hugh Grant, Andie MacDowell és Kristin Scott Thomas.

British actor Hugh Grant speaks during an interview in Tokyo on Jan.17, 2018. Grant appears in Paddington 2 that will be on release in Japan on Jan.19.( The Yomiuri Shimbun )

Huszonöt év után folytatódik a Négy esküvő és egy temetés című brit kultuszfilm: a szereplők egy kisjátékfilmhez állnak ismét össze, amely a BBC jótékonysági adománygyűjtésére készül.

A rövidfilmben Hugh Grant, Andie MacDowell és Kristin Scott Thomas is visszatér régi szerepében, a forgatókönyvet pedig az eredeti filmet jegyző Richard Curtis írja.

A jövő márciusi Red Nose Day adománygyűjtő napra készülő produkció a One Red Nose Day and a Wedding címet kapta.

„Határozottan öregebbek lettünk mindannyian. Igazán élvezetes volt kitalálni, mi minden történt közben a szereplőkkel” -

mesélte a BBC Newsnak Curtis.

A forgatókönyvíró elárulta, hogy a folytatásban a társaság egy ötödik esküvőre gyűlik össze, de természetesen semmi sem sikerül úgy, ahogy tervezték.

A filmet Mike Newell rendezi, a további szereposztásban John Hannah, Rowan Atkinson, James Fleet és David Haig is feltűnik. A szereplők közül nem tér vissza Charlotte Coleman, aki Scarlettet játszotta, a színésznő 2001-ben, 33 éves korában elhunyt.

A Négy esküvő Hugh Grant és Curtis karrierjét is a magasba repítette: Curtis ezt követően írta a Notting Hill – Sztárom a párom és a Love Actually – Igazából szerelem című nagy sikerű romantikus vígjátékokat. Utóbbihoz 2017-ben szintén készített a Red Nose Dayre egy kisjátékfilmes folytatást.

A Négy esküvő 1995-ben a legjobb film BAFTA-díját és a legjobb idegen nyelvű film César-díját is elnyerte, Hugh Grant pedig Golden Globe-díjat kapott alakításáért.

Borítókép: Hugh Grant /

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!