Critics' Choice Awards

2019.01.14. 11:39

Alfonso Cuarón filmjét választották a legjobbnak

Alfonso Cuarón Roma című filmje kapta a legjobb film és a legjobb idegen nyelvű film díját is vasárnap az észak-amerikai filmkritikusok Santa Monicában megrendezett díjátadó ceremóniáján.

Best director, best original screenplay and best cinematography nominee for "Roma" Alfonso Cuaron arrives for the 24th Critics' Choice Awards at Barker Hangar Santa Monica airport on January 13, 2019 in Santa Monica, California. (Photo by Jean-Baptiste LACROIX / AFP)

A Critics' Choice Awards gálát 24. alkalommal rendezték meg, a CW Network által közvetített gála házigazdája Taye Diggs színész volt.

A gála legnagyobb nyertese a mexikói Alfonso Cuarón Roma című önéletrajzi ihletésű, fekete-fehér alkotása, az idei hollywoodi díjszezon egyik nagy favoritja lett. Cuarón munkája a legjobb film és a legjobb idegen nyelvű film díján kívül a legjobb operatőr és legjobb rendező díját is megkapta.

A legjobb színésznő díját megosztva a The Wife főszerepét alakító Glenn Close és a Csillag születik sztárja, Lady Gaga kapta. Close egy hete a Golden Globe-díjátadón is elnyerte a legjobb színésznő elismerését, ahol Cuarón is szintúgy begyűjtötte a megérdemelt díjakat.

A Fekete párduc és az Alelnök három-három trófeát kapott, a Dick Chaney volt alelnököt játszó Christian Bale a legjobb színész díját vette át. A Mission: Impossible – Utóhatás a legjobb akciófilm, a Crazy Rich Asians a legjobb vígjáték, a Hang nélkül a legjobb sci-fi-horror díját kapta.

A Foglalkozásuk: amerikai és a The Marvelous Mrs. Maisel című tévésorozatok egyenként 3-3 díjat nyertek el. A Mrs. Maisel a tavalyi év után idén is a legjobb vígjátéksorozat lett a kritikusoknál.

Amy Adams és Patricia Arquette szintén megosztott színészi díjban részesült a limitált széria vagy tévéfilm kategóriában.

Az Eighth Grade című kamaszfilm főszereplője, Elise Fisher a legjobb elsőfilmes színésznő díját kapta.

A filmkritikusok díját a 250 amerikai és kanadai tévés, rádiós és online kritikust tömörítő Broadcast Film Critics Association (BFCA) és a 73 tagú Broadcast Television Journalists Association (BTJA) kritikusszervezet adja át évente a legjobb filmes és televíziós produkcióknak és alkotóiknak.

A mexikói rendező filmjének előzetese:

Borítókép: Cuarón a gálán

AFP / Jean-Baptiste Lacroix

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!