kaliforgia életérzés

2019.01.15. 22:35

Alternatív rockzenét játszik Magyarországon David Duchovny

A színész 2015-ben adta ki első lemezét, azóta pedig egyre csak felfele ível a zenei karriere.

Amikor David Duchovny nevét meghalljuk, mindenkinek a kétszeres Golden Globe-díjas amerikai színész, az X-akták Fox Mulder ügynöke, a Kaliforgia Hank Moodyja és számos sorozat, sikerfilm főszereplője jut az eszébe. Ezúttal azonban nem a képernyők előtt élvezhetjük Duchovny játékát, hanem tanúi lehetünk muzikalitásának is, hiszen február 11-én koncertet ad a MOM Sportban – írja a Lokál.

A színész 2015-ben adta ki első lemezét, azóta pedig egyre csak felfele ível a zenei karriere. De vajon átok vagy áldás színként érvényesülni ebben a szférában?

Az emberek tudják, ki vagyok, éppen ezért jobban észre is vesznek, mintha mondjuk egy ismeretlen ötvenes pasi kezdett volna zenei karrierbe. Ha nem lennék ismert, valószínűleg senki sem hallgatta volna meg a számaimat. Másrészről azonban épp az ismertség, a színészi karrier miatt nehéz komolyan vetetnem magam, hiszen az emberek azt hiszik, a hírességemet ki akarom használni, pedig szó sincs erről. Szóval épp ezért mondom, hogy áldás és átok is egyszerre” – fejtette ki a Joy-nak Duchovny, aki a kritikusok szerint nem a kiemelkedő énekhangjával nyűgözi le a közönséget, hanem azzal a különös, felejthetetlen atmoszférával, amit minden egyes koncertjén megteremt.

Dalaiban a Kaliforgia életérzést hozza vissza, valamelyest megzenésítve ezzel élete egyik legnagyobb színészi alakítását. Duchovny muzikalitása egyébként már a sorozatban is szembetűnő volt, tehetségét azonban sosem verte nagy dobra, mint mondja, az énekhangjával a mai napig nem elégedett százszázalékosan.

Az énekhangommal kapcsolatban még mindig egy kicsit bizonytalan vagyok. Soha senki nem mondta régen, mikor énekeltem, hogy hé, David, énekelj hangosabban. Azt sem, hogy gyere, énekeld te a fő szólamot a karácsonyi kórusban. Épp ezért az elején egy kicsit kételkedtem abban, hogy jó-e a hangom, jó-e, ahogy énekelek, de ezen túlléptem. Nem azt mondom, hogy csúcs énekes vagyok, de egyre jobb, amit csinálok, és tudom, hogy az éneklés nem csak abból áll, hogy eltaláld a hangokat, hanem érzelmeket is közvetíteni kell, én pedig pont erre koncentrálok – tette hozzá az interjúban David, aki vérprofi zenekarával várhatóan egy maradandó élményt okoz majd nekünk februárban.

Borítókép: lokal.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!