zajlik tovább

2019.01.07. 20:13

Távoltartást rendelt el a bíróság Kevin Spaceyvel szemben

Felteszi a kérdést a nézőknek, hogy bizonyíték nélkül is elhiszik-e a vádakat, ítélkeznek-e felette tények hiányában.

Nantucket, 2019. január 7. Kevin Spacey szeméremsértéssel és bántalmazással vádolt amerikai színész az ügyvédje, Alan Jackson (j) társaságában egy kerületi bíróságra érkezik vád alá helyezési eljárásra a Massachusetts állambeli Nantucketben 2019. január 7-én. Az Oscar-díjas színészt egy bostoni televíziós mûsorvezetõnõ jelentette fel azzal, hogy az akkor 18 éves fiának Spacey egy bárban alkoholt vett, majd megfogdosta õt. MTI/AP/The Inquirer and Mirror/Nicole Harnishfeger

Forrás: MTI/AP/The Inquirer and Mirror

Fotó: Nicole Harnishfeger

Távoltartást rendelt el hétfőn egy amerikai bíró Kevin Spacey amerikai színésszel szemben, aki ellen bántalmazás és szeméremsértés miatt emeltek vádat decemberben.

A vád szerint az 59 éves Spacey 2016-ban a Massachusetts állambeli Nantucket szigetecskén egy bárban alkoholt vett egy akkor 18 éves fiúnak, majd fogdosta őt. Massachusettsben 21 éves kortól lehet legálisan alkoholt fogyasztani.

A vádat Heather Unruh korábbi tévés műsorvezető állításaira alapozták, aki 2017 novemberében vádolta meg az amerikai színészt azzal, hogy szexuálisan bántalmazta a fiát.

A nantucketi kerületi bíróságon tartott hétfői meghallgatáson Spacey nem szólalt fel, a bíró március 4-re írt ki új meghallgatást az ügyben. A színésznek nem kell személyesen megjelennie a márciusi meghallgatáson, de telefonon elérhetőnek kell lennie.

A bíró továbbá jóváhagyta Spacey jogi képviselőinek kérelmét az áldozat mobiltelefonos adatainak megőrzéséről. A színész ügyvédje, Alan Jackson szerint ezek az információk felmentő erejűek lehetnek ügyfelére nézve.

Jackson az ügy olyan gyenge pontjaira igyekezett ráirányítani a figyelmet a hétfői meghallgatáson, mint, hogy a tinédzser fiú annak idején nem jelentette azonnal az állítólagos bántalmazást.

Spacey akár öt év börtönbüntetést is kaphat, amennyiben bűnösnek találják. A kétszeres Oscar-díjas színész korábban közölte, nem fogja magát bűnösnek vallani az ügyben.

A bíró január elején elutasította Spacey azon kérését, hogy ne kelljen személyesen megjelennie a bíróságon. A színész azzal érvelt, hogy jelenléte még inkább felnagyítja az ügyet övező negatív publicitást.

A színész korábban egy meglehetősen bizarr YouTube-videóval reagált a decemberi vádemelésre. A nagy sikerű Kártyavár című sorozatban általa játszott Frank Underwood karakterébe bújva szólt a Let Me Be Frank (Hadd Legyek Őszinte) címet viselő felvétel nézőihez.

A háromperces videóban leszögezi: nem fogja megfizetni annak az árát, amit nem követett el. Emellett felteszi a kérdést a nézőknek, hogy bizonyíték nélkül is elhiszik-e a vádakat, ítélkeznek-e felette tények hiányában.

Spacey a Kártyavárban egy minden hájjal megkent, hataloméhes politikust alakított, akit a gyilkosság sem tántorított el céljai elérésétől. A sikeres sorozatból azonban kiírták, miután többen megvádolták szexuális zaklatással és bántalmazással, színészi karrierje lényegében véget is ért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!