gazdag macska

2019.02.20. 10:30

Milliókat örökölhet Choupette cica

Az elhunyt divattervező házi kedvence, Choupette válhat a földkerekség leggazdagabb macskájává.

Fashion designer Karl Lagerfeld stands next to pictures of his Birman cat at the vernissage for his photo calender 'Corsa Karl and Choupette' at the Palazzo Italia in Berlin, Germany, 03 February 2015. For the calender, Lagerfeld took photos of his cat Choupette in and besides a car by Opel. PHOTO: JENS KALAENE/dpa

Forrás: AFP/dpa

Fotó: Jens Kalaene

A kedden, 85 évesen elhunyt Lagerfeld gondoskodott arról, hogy macskája folytathassa azt a fényűző életmódot, amelyhez hozzászokott. Choupette-nek egy testőre és két komornája is van.

„Choupette egy gazdag lány”

- mondta egyszer a divattervező a francia televíziónak, az AFP francia hírügynökség szerint ezzel arra utalt, hogy beleírta végrendeletébe a fehér, bolyhos burmai macskát.

„Ő (Choupette) a saját szerencséjének kovácsa” – mondta Lagerfeld, feltehetőleg arra a körülbelül hárommillió euróra célozva, amelyet macskája keresett azzal, hogy szerepelt egy német autógyár és egy japán kozmetikai márka reklámjában. „Ha bármi történik velem, a személy, aki majd gondoskodik róla (Choupette-ről), nem fog nyomorogni” – mondta korábban Lagerfeld.

Choupette – akit a divatvilágban „Császárnak” becézett divattervező Greta Garbo híres színésznőhöz hasonlított – egyfajta kultuszfigurának számít a divatvilágban, a közösségi médiában található oldalait több mint 170 ezren követik.

A macskáról ezenkívül könyv is jelent meg Choupette: egy divatmacska varázslatos élete címmel, benne olyan fényképekkel, amelyeken Linda Evangelista szupermodellel vagy Laetitia Casta modellből lett színésznővel együtt látható. Velük ellentétben azonban Choupette-nek soha nem kell figyelnie arra, hogy mit eszik. A könyv tartalmazza Choupette kedvenc ételeinek receptjeit, egyes fogásokat a legjobb párizsi éttermek álmodtak meg. Ilyen fogásnak számít például egy királyrákból, füstölt lazacból és kaviárból álló étel.

Choupette ráadásul olyan ínyenc, aki a hétköznapi macskákkal szemben az asztalnál étkezik.

„Olyan ő, mint egy emberi lény, csak egy extra tulajdonsággal, ami a hallgatás. Ő áll az én világom középpontjában” – mondta róla egyszer Lagerfeld.

https://www.facebook.com/MademoiselleChoupetteLagerfeld/photos/a.442207902486708/2634333763274100/?type=3

Choupette 2011-ben került Lagerfeldhez, amikor egy fiatal barátja és múzsája, Baptiste Giabiconi férfimodell két hétre rábízta az állatot az excentrikus művész egy háztartási alkalmazottjára, a nyaralásból visszatérve azonban nem ment érte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!