nehézkes bürokrácia

2019.02.16. 07:05

Negyedszerre kapott csak vízumot a Roma mexikói szereplője

A 10 Oscar-díjra jelölt filmben Fermint alakító Jorge Antonio Guerrero Martinez így részt vehet a február 24-i díjkiosztó gálán.

Forrás: AFP

Fotó: Valerie Macon

Jorge Antonio Guerrero Martinez, aki Fermint alakítja Alfonso Cuarón filmjében, a múlt hónapban elmondta, hogy már háromszor visszautasították a vízumkérelmét, ami miatt nem vehetett részt az Oscar-díjra jelölt alkotás vetítésein és egyéb rendezvényeken az Egyesült Államokban.

A filmet forgalmazó Netflixnek azonban a Mexikóban működő amerikai nagykövetséggel együttműködve sikerült intéznie egy nem-bevándorló vízumot a színésznek.

Guerrero a 91. Oscar-díjkiosztó gálára is hivatalos a Los Angeles-i Dolby Színházba, ahol filmbeli partnere, a legjobb színésznő Oscar-díjára esélyes mexikói Yalitza Aparicio győzelméért is izgulhat.

„Nagyon boldog vagyok. Remélhetőleg Yalitza nyeri az Oscart” – nyilatkozta a színész egy mexikói portálnak.

Az amerikai filmakadémia idén a mexikói Cuarón önéletrajzi ihletésű fekete-fehér alkotását, valamint Jorgosz Lanthimosz A kedvenc című kosztümös filmjét jelölte Oscar-díjra a legtöbb, 10-10 kategóriában.

A Roma az első, streamingszolgáltató által forgalmazott alkotás, amely esélyes a legjobb film díjára, ráadásul az első idegen nyelvű film lehet, amely elnyeri az elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!