újabb trófea

2019.02.03. 17:29

Tovább lépdel az Oscar-díj felé Alfonso Cuarón

Roma című, önéletrajzi ihletésű fekete-fehér filmjéért Alfonso Cuarón kapta az Amerikai Rendezők Céhének (DGA) fődíját.

Director Alfonso Cuaron poses with the award for Outstanding Directorial Achievement in Feature Film for "Roma" in the press room during the 71st Annual Directors Guild Of America (DGA) Awards at the Ray Dolby Ballroom in Hollywood on February 2, 2019. (Photo by Valerie MACON / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: VALERIE MACON

A mexikói rendező ezzel tovább növelte esélyét a jelenlegi díjszezon legfontosabb elismerése, az Oscar-díj elnyerésére, mivel a rendezői céh több mint hét évtizedes történetében mindössze hétszer fordult elő, hogy nem a DGA-díjas rendező kapta meg később az amerikai filmakadémia díját a legjobb rendező kategóriájában.

Üres kézzel távozott a szombat esti díjátadó gáláról Bradley Cooper, holott a filmsztárt két kategóriában is jelölték, a legjobb rendező díján kívül az elsőfilmes rendező díjára is Csillag születik című romantikus zenés filmjéért. A legjobb elsőfilmesnek járó elismerést Bo Burnhamnek ítélték oda Eighth Grade című komédiájáért.

A Csillag születik című musicalt, amelyben maga Cooper, valamint Lady Gaga játssza a főszerepet, nyolc kategóriában is jelölték Oscarra, de eddig egyetlen jelentős más elismerést sem nyert el a február 24-i Oscar-gálát megelőző díjszezonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!