Bonyolódik

2019.07.28. 20:31

John Fogerty és J-Zay is lemondta fellépését a Woodstock 50. fesztiválon

Nem akar összeállni a fesztivál, a helyszínnel is gond van.

US musician of Creedence Clearwater Revival John Fogerty plays guitar during a concert at The Ziggo Dome in Amsterdam on June 28, 2017. (Photo by Paul Bergen / ANP / AFP) / Netherlands OUT

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Jay-Z rap szupersztár és John Fogerty is lemondta fellépését az augusztusra tervezett Woodstock 50 jubileumi fesztiválon.

Jay-Z a zárókoncertet adta volna a híres woodstocki fesztivál 50. évfordulóján, augusztus 16. és 18 közötti rendezvényen.

John Fogerty, aki negyedszázada a Creedence Clearwater Revival zenekar frontembereként vett részt Woodstockban, szintén nem vesz részt a fesztiválon – jelentette be képviselője közleményben.

Fogerty azon a hét végén csak egy helyszínen ad koncertet, a Bethel Woodi Művészeti Központban, Woodstock eredeti helyszínén, ahol egy kisebb emlékkoncertet tartanak mások között Ringo Starr és Santana részvételével – olvasható közleményükben.

A Woodstock 50 fesztivált a New York állambeli Watkins Glen International autóversenypályán akarták megrendezni, és az 50 évvel ezelőtti poptörténeti jelentőségű fesztiválra emlékező eseményre több mint 80 fellépő művészt hívtak meg, köztük Jay-Z-t, John Fogertyt és Miley Cyrust.

Watkins Glen azonban júniusban felmondta a szerződést a szervezőkkel.

A fesztiválnak a héten új helyszínt találtak, a Maryland államban lévő Columbia amfiteátrumát – jelentették be a szervezők.

Azt is közölték, dolgoznak azon, hogy a fellépő művészekkel egyetértésre jussanak a koncert helyszínének megváltoztatása miatt. „Ha a zenészek eljönnek, meg fogjuk tartani a rendezvényt” – mondta Seth Hurwitz.

A jubileum fesztivál megrendezése már áprilisban megkérdőjeleződött, amikor egyik fő szponzoruk, a Dentsu japán cég egyik vállalata kivonult az eseményről arra hivatkozva, hogy az előkészületek megakadtak, és a szervezők nem tudják garantálni a közönség és a fellépők egészségét és biztonságát.

Borítókép: John Fogerty / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!