izgalmas utazás

2019.08.09. 10:17

Megszállottan kutatott a Szent Grál után Nicolas Cage

Az ereklye megtalálása annyira fontos lett számára, hogy még Glastonburybe is elutazott, ahol végül arra jutott, hogy a Grál pusztán a Föld metaforája.

Forrás: AFP

Fotó: Jayne Russell

Az 55 éves Nicolas Cage a New York Times-nak adott interjút, amiben sok érdekes dolgot elárult. Többek között megosztotta a lap olvasóival, hogy egyszer vásárolt egy 276 ezer dolláros (átszámítva 80 millió forintos) dinoszaurusz koponyát, ami amúgy illegálisan került hozzá Mongóliából, így vissza kellett adnia az országnak, és a pénzét sem kapta vissza – írja cikkében a Ripost.

Sőt, állítólag Nic vette rá Johnny Deppet, hogy színész legyen, pedig ő inkább zenész szeretett volna lenni. Az is kiderült, Cage megszállottja lett a filozófiának és a történelemnek, annyira, hogy elkezdte felkutatni a Szent Grált, és ezért sokan furcsán tekintettek rá.

„Elkezdtem a mitológia iránt érdeklődni, és olyan tárgyakat kerestem, amik ehhez szorosan kapcsolódnak. Majdnem olyan volt, mintha a Nemzet aranya című filmemben lettem volna. Konkrétan a könyvtárépítéshez tudnám hasonlítani: elolvasol egy könyvet, amiben van egy forrás egy másikra, aztán megveszed utóbbit, és megpróbálod párosítani a forrásokat. Ez nálam arról szólt, hogy hol lehet a valódi Szent Grál. Vajon Glastonburyben? Létezik egyáltalán?” – fogalmazott Cage, utalva arra az elméletre, miszerint a Grált Glastonburyben, Arimathiai József mellé temették el évszázadokkal ezelőtt.

Cage valóban elindult az ereklye felkutatására, sőt részleteket is elárult a keresésről. „Ha elmész Glastonburybe, meglátogatod a Chalice Well forrását, aminek olyan az íze, mint a vér. Szerintem ez a sok vastól van, ami a vízben található. De a legenda szerint ott a Grál, az angliai utam alatt viszont más kérdés merült fel bennem: mi tulajdonképpen a Grál és mi a Föld igazából?” – filozofálgatott a színész, aki arra jutott, hogy a Grál pusztán a Föld metaforája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!