nagyvonalú

2019.09.12. 14:36

Óriási összeget adományozott J.K. Rowling a szklerózis kutatására

Az írónő édesanyja 45 évesen ebben a betegségben hunyt el, és emlékére az írónő 2010-ben egy 10 millió fontos adományból megalapította az Anne Rowling nevét viselő klinikát az Edinburghi Egyetemen.

Forrás: AFP

Fotó: Tolga Akmen

A szklerózis multiplex kezelését segítő neurológiai kutatásokra ajánlott fel újabb nagy összeget J.K. Rowling, a példátlan sikerű Harry Potter-regényfolyam szerzője.

A legnagyvonalúbb brit adakozók közé tartozó írónő csütörtökön jelentett egy 15,3 millió fontos (5,3 milliárd forint) adományt az Edinburghi Egyetem regeneratív neurológiai klinikája javára. A pénzből új részlegeket emelnek és bővítik a kutatásokat.

A szerző édesanyja, Anne Rowling 45 évesen szklerózis multiplexben hunyt el, és emlékére az írónő 2010-ben egy 10 millió fontos (3,7 milliárd forint) adományból megalapította az Anne Rowling nevét viselő klinikát az Edinburghi Egyetemen.

Rowling azt mondta, az ösztönözte a további felajánlásra, hogy eredményesek a kutatások a klinikán, ahol ráadásul gyakorlati segítséget is adnak az MS-betegeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!