89 éves volt

2019.10.28. 23:11

Meghalt Robert Evans hollywoodi filmmogul

Szóvivője szerint szombaton érte a halál.

Evans nevéhez olyan világhírű filmek fűződnek, mint A Keresztapa, A kínai negyed vagy a Love Story.

Több évtizedes pályafutását a visszatérések és megújulások jellemezték. A New York-i születésű férfi hollywoodi pályafutását színészként kezdte, Norma Shearer színésznő beszélte rá férjét, Irving Thalberget rendezőt, hogy alkalmazza a 26 éves jóképű férfit a Man of a Thousand Faces című horrorfilmben.

Amikor egyre kevesebb szerephez jutott, Evans a Paramount Pictures gyártásért felelős vezetője lett, és vezetésével a közepes filmeket gyártó filmstúdió gyorsan átalakult Hollywood egyik legnagyobb és legsikeresebb filmgyárává.

1966 és 1974 között olyan filmek készítése fűződik egyebek között a nevéhez, mint A furcsa pár, A Rosemary gyermeke vagy a Goodbye, Columbus.

Saját produkciós cégének egyik első sikerfilmje a Roman Polanski rendezte A kínai negyed volt. 2003-ban még ő volt a producere a Kate Hudson és Matthew McConaughey főszereplésével készült Hogyan veszítsünk el egy férfit 10 nap alatt című vígjátéknak.

Evans hétszer nősült, harmadik felesége, a Love story sztárja, Ali MacGraw volt, akitől egyetlen gyermeke született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!