A világpremierrel egy időben

2019.11.20. 12:52

Rögtön láthatják a magyar nézők az új Depeche Mode-filmet (videó)

A világhírű brit zenekar 2017-2018-as turnéját megörökítő alkotást Anton Corbijn rendezte.

Lead singer of the British band Depeche Mode David Gahan (R) and guitarist Martin Gore perform during Global Spirit Tour at the United Center on June 1, 2018 in Chicago, Illinois. / AFP PHOTO / Kamil Krzaczynski

Forrás: AFP

Fotó: Kamil Krzaczynski

Depeche Mode: Spirits in the Forest címmel, a világpremierrel egy időben új koncertfilmet mutatnak be a magyar mozik csütörtökön. A világhírű brit zenekar 2017-2018-as turnéját megörökítő alkotást Anton Corbijn rendezte.

A Depeche Mode Global Spirit nevű turnéjával bejárta az egész világot, 115 koncertet adtak több mint hárommillió néző előtt.

A filmben a turné legutolsó állomásán, a berlini Waldbühne erdőkkel körülölelt színpadán felvett koncertjelenetek mellett személyes hangvételű dokumentumrészletek is szerepelnek hat Depeche Mode-rajongó szülővárosából – szerepel a magyarországi forgalmazó, a Pannonia Entertainment ajánlójában.

Mint írják, a rajongók történetein keresztül feltárul, miként tudott a zenekar népszerűsége töretlenül növekedni csaknem negyven éve tartó karrierjük során.

Az alkotás bemutatja a zene nyelvtől, lakóhelytől, nemtől, kortól és körülményektől független közösségépítő erejét is, amely sokakat átsegít életük nehéz időszakain.

A látványos képi világú film rendezője a holland Anton Corbijn, aki a nyolcvanas évek óta dolgozik együtt a Depeche Mode-dal. 1986-ban az A Question of Time volt az első klip, amelyet az együttesnek rendezett, ezt további tizennyolc követte azóta. Számos koncertfilmet is rendezett a Depeche Mode-nak, és harminc éve ő tervezi valamennyi DM-lemez borítóját.

Corbijn a Depeche Mode mellett számos zenekarnak készített emlékezetes klipet, közöttük volt a U2, a Nick Cave and the Bad Seeds, Bryan Adams, a Red Hot Chili Peppers, a Metallica és a Coldplay is. Anton Corbijnnek 2009-ben retrospektív fotókiállítása volt a budapesti Ludwig Múzeumban, a tárlatot az éppen a magyar fővárosban koncertező Depeche Mode tagjai is megnézték.

A Depeche Mode: Spirits in the Forest című film országszerte több mint ötven moziban (a fővárosban tíz helyen) látható csütörtökön, néhány moziban további napokon is műsorra tűzik a filmet.

A Depeche Mode (Martin Gore, Dave Gahan és Andy Fletcher) eddig tizennégy stúdióalbumot jelentett meg, ezek több mint húsz ország slágerlistáján jutottak a Top10-be. Legutóbbi lemezük a 2017-es Spirit volt, több mint 100 millió eladott albummal a Depeche Mode minden idők egyik legnépszerűbb elektronikus zenekara. Többször is felléptek Magyarországon.

Borítókép: Depeche Mode

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!