Golden Globe

2019.11.05. 08:26

Életműdíjjal tüntetik ki Ellen DeGenerest

A 61 éves televíziós személyiség a második kitüntetettje lesz a Carol Burnett-díjnak.

Ellen DeGeneres kapja a januári Golden Globe-gálán a tavaly alapított televíziós életműdíjat, amellyel 25 éves tévés pályafutását és humanitárius tevékenységét ismeri el a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szövetsége.

A 61 éves televíziós személyiség a második kitüntetettje lesz a Carol Burnett-díjnak. Az elismerést elsőként idén januárban maga Carol Burnett vehette át.

DeGeneres stand-up komikusként kezdte pályafutását az előtt, hogy a televízióhoz került volna. Jelenleg is az egyik legnépszerűbb amerikai nappali talk show háziasszonya.

Az Ellen DeGeneres Show 2003 óta fut az amerikai tévében, több mint 60 Emmy-díjjal jutalmazták.

A Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szövetsége (HFPA) évente adja át díjait televíziós és filmes kategóriákban. A filmes életműdíjat idén Tom Hanksnek nyújtják át.

Ellen DeGeneres a HFPA indoklása szerint nemcsak több évtizedes sikeres tévés munkájáért, hanem filantróp tevékenységéért is kapja a tévés életműdíjat.

Kedvességet és örömöt árasztó műsoraiban olyanoknak is hangot ad, akik különben nem szólalhatnának meg

fogalmazott a szervezet.

A műsorvezető korábban az Egyesült Államok legrangosabb kulturális kitüntetését, a Szabadságért Elnöki Érmet és a Mark Twain-díjat is elnyerte.

A Carol Burnett-díjat a televíziózásban beköszöntött új aranykor kiválóságai számára alapította a HFPA.

A Golden Globe-gálát 2020. január 5-én rendezik meg Beverly Hillsben.

Borítókép: Ellen DeGeneres

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!