Világpremier

2020.01.15. 17:01

Johnny Depp és Agnieszka Holland új filmje is szerepel a Berlinalén

A filmfesztivál teljes programját január végéig hozzák nyilvánosságra.

(FILES) In this file photo taken on November 2, 2017 US actor Johnny Depp poses upon arrival to attend the world premiere of the film 'Murder on the Orient Express' at the Royal Albert Hall in west London. Johnny Depp has reached a settlement agreement with his former managers, ending the 25 million dollar lawsuit he filed against them, according to a spokesperson of the US star. / AFP PHOTO /

Forrás: AFP

Fotó: Tolga AKMEN

Johnny Depp Minamata és Agnieszka Holland Charlatan című filmjének világpremierje is a februári 70. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon lesz jelentették be kedden a szervezők.

Agnieszka Holland és Johnny Depp a filmművészet két olyan idolja, akik nemcsak a múltról, hanem a jelenről is beszélnek

hangsúlyozta Carlo Chatrian, a Berlinale művészeti igazgatója.

Johnny Depp Minamata és Agnieszka Holland Charlatan című filmjét a fesztivál Berlinale Special programjában mutatják be.

Mint Chatrian megjegyezte, ez a nemzetközi filmmustra legsokoldalúbb szekciója. A szekció produkcióit a fesztivál különböző helyszínein vetítik. A válogatásban szerepel még a néhai izlandi filmzeneszerző, Jóhann Jóhannsson Last and First Men című dokumentumfilmje, a Hillary című amerikai dokumentumfilm-sorozat és a kínai Csia Csang-ko Swimming Out Till The Sea Turns Blue című dokumentumfilmje is.

A Minamata a háborús fotósról, W. Eugene Smithről szól, aki Japánba utazott, hogy a partvidék közösségeit látogatva dokumentálja a higanymérgezés hatását.

Agnieszka Holland lengyel rendezőnő Charlatan című filmje is megtörtént eseményeken alapul: egy rendkívüli képességekkel bíró cseh gyógyító és gyógynövényszakértő, Jan Mikolásek életét mutatja be, aki az ötvenes évek totalitárius világában vállalta hivatását.

Jóhannsson, akinek A mindenség elmélete és a Sicario A bérgyilkos című filmekhez komponált zenéje is Oscar-jelölést kapott, két évvel ezelőtt Berlinben hunyt el 48 évesen. A Last and First Men című dokumentumfilmjének narrátora Tilda Swinton.

A Berlinale teljes programját január végéig hozzák nyilvánosságra.

A filmfesztivált február 20. és március 1. között rendezik meg.

Borítókép: Johnny Depp amerikai színész

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!