szakértelem

2020.02.17. 14:10

Oliver Stone lesz az új Vörös-tengeri Filmfesztivál zsűrielnöke

Az eseményt március 12. és 21. között rendezik meg.

Director Oliver Stone attends the 65th Taormina Film Fest - Day 1 on June 30, 2019 in Taormina, Italy. (Photo by Gabriele Maricchiolo/NurPhoto)

Forrás: NurPhoto/AFP

Fotó: Gabriele Maricchiolo

Márciusban rendezik meg először a Vörös-tengeri Filmfesztivált Dzsiddában, a nemzetközi mustra zsűrijének elnöke Oliver Stone Oscar-díjas amerikai filmrendező lesz.

A szakasz és a Tőzsdecápák rendezőjének vezetésével a Juszr-díjakat adják majd át, amelyeket egy jellegzetes vörös-tengeri fekete korallformációról neveztek el. A legjobb filmért járó Arany Juszr-díjjal százezer dolláros (31 millió forintos) pénzjutalom is jár – számolt be róla a The Hollywood Reporter.

A dzsiddai filmfesztiválon afrikai, ázsiai, latin-amerikai és karibi filmeket vetítenek.

„Nagyon örülünk, hogy Oliver Stone vezeti a zsűrinket. Figyelő szeme és szakértelme inspirációforrás lehet a fesztiválon versengő új filmes nemzedéknek” – mondta el a fesztivál igazgatója, Mahmud Szabbagh.

A fesztivált a The Book of Sun című szaúdi film nyitja meg. A Godus fivérek – Farih és Suhaib Godus – produkciója 2010-ben játszódik, amikor néhány szaúdi fiatal az arab világ legnagyobb YouTube-sztárja lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!