Járvány

2020.03.16. 11:52

Spielberg tévésorozatának forgatása is leállt a koronavírus miatt

A Steven Spielberg produceri közreműködésével készülő, spanyol hódítókról szóló Amazon-minisorozat forgatása is leállt Mexikóban a koronavírus-járvány terjedése miatt.

Steven Spielberg amerikai rendező A Pentagon titkai (The Post) cimű filmjének európai bemutatóján Londonban 2018. január 10-én.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Neil Hall

Az Oscar-díjas rendező és producer új minisorozatát Javier Bardem főszereplésével két hete kezdték forgatni Mexikóvárosban.

Mexikóban az eddigi jelentések szerint 26 koronavírusos esetet regisztráltak.

A Mexica című sorozat az azték birodalmat megszálló spanyol hódításról szól. A produkció által kiadott közlemény szerint a forgatást felfüggesztették, a szereplőket és a stábot pedig arról tájékoztatták, hogy várhatóan decemberben folytatódhat a munka a közegészségügyi helyzet alakulásától függően.

Korábban már az ország egyik legjelentősebb filmfesztiválját, a Guadalajarai Nemzetközi Filmfesztivált is lefújták Mexikóban.

A hétvégén több amerikai filmstúdió, köztük a Walt Disney vállalat jelentette be, hogy átmenetileg leállítja produkcióinak forgatását. A Warner Bros. szombaton közölte, hogy két hétre felfüggeszti a Batman-film munkálatait.

A Johns Hopkins Egyetem adatai szerint világszerte 169 ezer 387-re nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma, a járvány halálos áldozatainak száma pedig 6513.

Borítókép: Steven Spielberg amerikai rendező A Pentagon titkai (The Post) című filmjének európai bemutatóján Londonban 2018. január 10-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!