Thomas, a gőzmozdony

2020.04.28. 19:22

Harry herceg hamarosan egy legendás mesefilmben is feltűnik

Az ünnepi epizódban a fiatal II. Erzsébet királynő és a még gyermek Károly herceg is szerepet kapott.

Harry brit herceg is szerepel az idén 75 éves Thomas, a gőzmozdonyt ünneplő különleges televíziós programban.

A Thomas and Friends: The Royal Engine című epizódhoz készített bevezetőben, amelyet még januárban vettek fel Harryvel, aki azóta Észak-Amerikába költözött családjával, a sussex-i herceg egy fotelben ülve olvassa fel a gőzmozdony kalandjait.

A különleges epizódban a fiatal II. Erzsébet királynő és a még gyermek Károly herceg is feltűnik animált karakterként.

A történet szerint Thomas életében először Londonba látogat, hogy elvigye a Buckingham-palotába Sir Topham Hatt-et, a „kövér ellenőrt”, akit kitüntetnek szolgálatáért.

Az évfordulós epizódban Rosamund Pike brit színésznő kölcsönzi a hangját egy új karakternek, Loughborough hercegnőjének, a királyi családot szállító vonatnak.

Az epizód pénteken debütál a Netflixen az Egyesült Államokban, másnap pedig a Channel 5 műsorán Nagy-Britanniában. Május folyamán Kanadában és Ausztráliában is elérhető lesz.

Wilbert Awdry anglikán lelkész első vonatos gyermekkönyve 75 évvel ezelőtt jelent meg. Az író saját kisfia, Christopher szórakoztatására találta ki a történeteket a beszélő mozdonyokról.

Thomas figurája nem jelent meg az első történetben, 1946-ban azonban saját illusztrált könyvet kapott Thomas, a gőzmozdony címmel.

A történetek az 1980-as években költöztek át a televízió képernyőjére. A széria eredetileg tárgymozgatásos animációval, 2009 óta számítógépes animációval készül.

A Mattel amerikai játékgyártó cég tulajdonában lévő Thomas, a gőzmozdonyt több mint 160 országban sugározzák világszerte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!