aukció

2020.05.22. 11:27

Meglepő összegeket fizettek Kobe Bryant emléktárgyaiért

Egy Los Angeles-i aukción több mint 200 ezer dollárért keltek el a januárban halálos helikopter-balesetet szenvedett legendás amerikai kosárlabdázó, Kobe Bryant emléktárgyai.

A photo, hat and flowers are palced at a makeshift memorial as fans mourn the death of NBA legend Kobe Bryant, who was killed along with his daughter and seven others in a helicopter crash on January 26, at LA Live plaza in front of Staples Center in Los Angeles on January 27, 2020. - Federal investigators sifted through the wreckage of the helicopter crash that killed basketball legend Kobe Bryant and eight other people, hoping to find clues to what caused the accident that stunned the world. (Photo by Robyn Beck / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Robyn Beck

A várakozásokkal ellentétben egy beton kézlenyomatért fizettek a legtöbbet, 75 ezer dollárt. A 2000-as nagydöntőben viselt mezért és nadrágért 43 750 dollárig kúszott fel a licit, a Bryant által ugyanitt használt sportcipő pedig további 25 600-ért kelt el.

A aukciósház közlése szerint a Los Angeles Lakersszel ötszörös NBA-bajnok játékos személyes tárgyai ritkán találhatóak meg a piacon. A mostani, egyébként évente megrendezett árverésen – amelyet a koronavírus-járvány miatt az online térben, illetve telefonon bonyolítottak le – más ereklyék is kalapács alá kerültek a sport világából.

Meg lehetett szerezni például az egyik 2018-ban világbajnok francia futballista aranyérmét, amely végül 71 875 dollárért kelt el. A vevő brit, azt azonban a szervezők nem árulták el, hogy melyik játékos ajánlotta fel a medált, csak néhány komoly érdeklődőnek adták ki a nevét. Az éremre tíz ajánlat érkezett.

Borítókép: Fotó Kobe Bryantről Los Angelesben, ahol gyászoló rajongók emlékeztek meg a sportolóról 2020. január 27-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!