júniusban

2020.05.09. 19:52

Spike Lee új filmje a Netflixen debütál

A rendező vietnami háborús témájú új filmjét valószínűleg később a mozikban is vetítik majd.

Best Director nominee for "BlackKklansman" Spike Lee and his wife Tonya Lewis Lee arrive for the 91st Annual Academy Awards at the Dolby Theatre in Hollywood, California on February 24, 2019. (Photo by Mark RALSTON / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Mark RALSTON

A Netflixen debütál júniusban Spike Lee vietnami háborús témájú új filmje, a Da 5 Bloods.

Lee, aki 2019-ben Csuklyások: BlacKkKlansman című filmje forgatókönyvéért kapott Oscar-díjat, a közösségi médián jelentette be, hogy új produkcióját világszerte a steramingóriás Netflix forgalmazza. A Da 5 Bloods ugyanakkor várhatóan az ősszel kezdődő filmes díjszezonban is részt vesz, és az új Oscar-szabályok alapján nyilván az amerikai filmakadémia díjára is nevezni akarják. Az Indiewire.com forrásai szerint éppen ezért később moziban is vetítik majd a produkciót.

Lee filmjében négy afroamerikai vietnami veterán tér vissza az ázsiai országba. A háborúban elesett szakaszvezetőjük maradványait akarják felkutatni és egy elásott kincset. A film hősei küzdelmeik közepette azzal is szembesülnek, hogy a vietnami háború pusztítása milyen be nem gyógyuló sebeket okozott. A szereplők között van Jean Reno, Chadwick Boseman, Jonathan Majors, Paul Walter Hauser és Delroy Lindo.

A Netflix forgalmazza idén David Fincher Mank című életrajzi drámáját és Ron Howard Hillbilly Elegy című, Amy Adams, Glenn Close és Freida Pinto közreműködésével forgatott filmjét is.

A streamingszolgáltató tavaly tíz Oscar-jelölést szerzett Az ír című Martin Scorsese-filmmel, és elemzők szerint a Da 5 Bloods és az Aranypolgár társ-forgatókönyvírójáról szóló Mank is újabb Oscar-jelöléseket hozhat 2021-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!