Járvány

2020.06.22. 16:30

Március óta először ülnek a Ferrariba Vettelék

A 2018-as Forma-1-es Ferrarival tesztel kedden Mugellóban a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, valamint csapattársa, a monacói Charles Leclerc.

Vettel apparently leaves Ferrari at the end of the year! Archive photo: Sebastian VETTEL (GER, Scuderia Ferrari Mission Winnow) Sebastian VETTEL (GER, Scuderia Ferrari Mission Winnow) comes out of the box, half figure, half figure, race on July 28th, 2019, Formula 1, Grand Prix of Germany in Hockenheim / Germany from 07/26 - 28.07.2019, season 2019, å | usage worldwide

Forrás: AFP / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance

Fotó: Elmar Kremser

A maranellói istállótól az év végén távozó német pilóta először ül versenyautóba a koronavírus-járvány miatt március közepén elrendelt kényszerszünet óta.

Az egyelőre még bizonytalan, hogy a 32 éves Vettel a mostani idény végén visszavonul-e, vagy egy másik csapatban folytatja pályafutását.

A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media egyelőre a módosított versenynaptár európai részét hozta nyilvánosságra.

Ebben júliustól szeptember elejéig nyolc hétvége szerepel, közte július 19-én a Magyar Nagydíj.

Azt még nem lehet tudni, hogy a szeptember elején sorra kerülő monzai futam után hogyan folytatódik a szezon, de különböző médiaértesülések szerint még szeptemberben Mugellóban is rendezhetnek nagydíjat.

Az idény jövő vasárnap kezdődik az ausztriai Spielbergben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!