fekete mamba

2020.07.30. 15:30

Bonyolult és izgalmas személyiség volt Kobe Bryant

A Fekete Mamba élete címmel életrajzi könyv jelent meg a januárban helikopter-szerencsétlenségben elhunyt Kobe Bryantről.

US guard Kobe Bryant gestures during the London 2012 Olympic Games mens gold medal basketball game between USA and Spain at the North Greenwich Arena in London on August 12, 2012. AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY (Photo by TIMOTHY A. CLARY / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Timothy A. Clary

A Roland Lazenby által írt kötet csütörtöki sajtóbemutatóján elhangzott, hogy az ötszörös NBA- és kétszeres olimpiai bajnok kosaras bonyolult és izgalmas személyiség volt, aki

már kisfiúként is arra vágyott, hogy jobb legyen, mint Michael Jordan.

Pályafutását ugyanakkor konfliktusok kísérték: összekülönbözött csapattársával, Shaquille ONeallel, edzőjével, Phil Jacksonnal, a feleségével, barátaival, ellenfeleivel és szembekerült a törvénnyel.

A Fekete Mambának is hívott sportolóról Dávid Kornél, az NBA-t megjárt egyetlen magyar játékos felelevenítette, hogy többször is játszott ellene.

„Először Los Angelesben láttam Kobe-t testközelből, nagyon motivált volt, mint mindig, de

amikor túl sokat járt a szája, bekiabáltam neki valamit a kispadról. Kinézett rám, de nem válaszolt, ez a pillanat viszont örökre megmaradt bennem”

- mesélte a 127-szeres magyar válogatott játékos, hozzátéve, a 41 évesen elhunyt legenda zárkózott ember volt, akinek a kosárlabda volt a menedéke, és a szabadidejében is csak a játékkal foglalkozott.

Tőrös Balázs kosárlabda-szakértő, tévés műsorvezető szerint Kobe Bryant pályafutása kezdetén nem volt csapatember, mert rendre előtérbe helyezte az egóját, aztán – miután több pofont is kapott az élettől – a karrierje végére már szerethető figura lett.

Mészáros Zalán, 110-szeres válogatott kosárlabdázó a Vasas Akadémia férfi szakosztályának igazgatójaként közölte, ajánlaná a náluk pallérozódó fiataloknak a könyvet, mert a mai utánpótlás-mezőny sokat tanulhat belőle.

„Kobe rendkívüli játékos volt, aki még

az utolsó meccsén, a csúcsformán túl is 60 pontra volt képes,

és amikor ezt láttam, azt gondoltam magamban, hogy »ez egy állat«” – tette hozzá.

Az 592 oldalas életrajz Csurka Gergely és Szemenkei Balázs fordításában jelent meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!