Ország-világ

2020.07.13. 12:42

Vérszínű festékkel öntötték le J. K. Rowling emlékplakettjét

Vérszínű festékkel öntötték le, majd transz-zászlót tettek az írónő emlékplakettje mellé, amiért kifejezte, hogy aggódik a fiatalkori hormonterápiák negatív hatása miatt.

Best-selling British author JK Rowling listens with earphones after she met Romanian children at Cotroceni presidential palace in Bucharest, 26 January 2006. Rowling, author of the Harry Potter books, is in Romania to take part in a fundraising gala, organised by Bucharest-based foundation called The Children's High Level Group, which raises money for children in need and promotes childcare reforms in Romania as a model to other European countries. AFP PHOTO POOL ROMANIAN PRESIDENTIAL PRESSE OFFICE - SORIN LUPSA (Photo by STR / POOL / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: STR / POOL

Vérvörös festékkel kenték össze a Harry Potter sorozat szerzőjének J. K. Rowling Edinburgh díjának tiszteletére készült emlékplakettet – írta meg a V4NA Hírügynökség. Az írónő régóta akaratlanul is hadban áll a transz-közösséggel, mivel véleményét „homofóbnak” és „transzfóbnak” bélyegezték.

Korábban már hangot adott álláspontjának, miszerint több egészségügyi szakember szerint is a lelki problémákkal küzdő fiatalokat egyre inkább a hormonterápia és a műtétek felé tolják, annak ellenére, hogy ez nem feltétlenül a legjobb számukra. Rowling rámutatott, hogy

ez egy élethosszig tartó gyógyszer-terápiát jelent a fiatalok számára, ami akár a termékenységük elvesztésébe is kerülhet.

Az írónő szintén csatlakozott ahhoz a nyílt levélhez, amely a „cancel culture” az „elnémító kultúra” ellen szólal fel, amit egyre gyakrabban látunk a közösségi oldalakon is. Ezen gondolkodásmód lényege, hogy egy intoleráns környezetet generál az olyan gondolatok irányába, amelyek az emberek egy hangos csoportjának (jórészt a balliberális hangoknak) nem tetszenek. A levél egyébként azzal érvel, hogy a liberális társadalom alapja a szólásszabadság, de mára ott tartunk, hogy ez a csoport mindent el akar törölni, akár a múltból is, ami nem felel meg az elvárásainak és arra is rámutat, hogy rengeteg politikus akar megfelelni ezeknek az elvárásoknak, átgondolatlan döntéseket hozva.

Rowling egyébként korábban a Twitter-oldalán szintén felszólalt az „emberek, akik menstruálnak” kifejezés ellen is, mondván, hogy nyilván a nőkre gondolnak és kifejezte, hogy hiba lenne eltagadni a nők létezését, hiszen az ő életét is nagyban formálta, hogy nőnemű. Hozzátette, egy ilyen kijelentés nem gyűlöletbeszéd és továbbra is támogatja a transzneműeket, ha diszkriminálják őket.

Rowling egyébként folyamatos támadásoknak van kitéve, hiszen véleménye miatt a Hachette kiadónál több dolgozó jelezte, hogy nem hajlandó dolgozni a könyvén, mert az írónő transzfób és az új gyerekkönyvéhez, a The Ickabog-hoz kiírt gyermekrajz-pályázatot is sikerült egyeseknek megtámadniuk az agendájukkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!