környezetvédelem

2020.08.15. 07:15

Naomie Harris rövidfilmmel támogatja a klímaváltozás lassítását

Naomie Harris brit színésznő, a James Bond-filmek sztárja és Brian Eno brit zenész is közreműködött abban a rövidfilmben, amely a klímaváltozás elleni cselekvést követelőket támogatja.

Naomie Harris attends the EE British Academy Film Awards ceremony at the Royal Albert Hall on 02 February, 2020 in London, England. (Photo by WIktor Szymanowicz/NurPhoto)

Forrás: AFP

Fotó: WIktor Szymanowicz

A Skyfall, a Spectre és a bemutatás előtt álló No Time To Die című 007-es mozik Eve Moneypennyje a hangját adta az animációnak, amely a fenyegető klímaváltozáson kívül bemutatja az egyre gyorsuló fajpusztulás veszélyét is.

„Büszke vagyok, hogy a hangomat kölcsönözhettem a projektnek, amely reményeim szerint arra készteti a nézőket, hogy sürgősen álljanak az Extinction Rebellion (Kihalási lázadás) mozgalma mögé” – írta közleményében Harris a film bemutatása előtt.

A We Must Act Now (Most kell cselekednünk) című film az első darabja annak a két animációnak, amely az Extinction Rebellion támogatására készült. A mozgalom Nagy-Britanniából indult és ezreket indított békés tüntetésekre a klímaváltozás lassításáért tavaly.

A második résznek Keira Knightley brit színésznő kölcsönzi a hangját, a globális felmelegedés elleni azonnali akcióért áll ki.

A kisfilmek zenéjét Brian Eno, a Roxy Music egykori billentyűse szerezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!