Ország-világ

2020.09.01. 12:32

Ezek voltak Diana hercegné utolsó szavai

Az 1997. augusztus 31-én történt végzetes balesetet követően perceken át küzdöttek az egykori walesi-i hercegné életéért.

Britain's Princess Diana arrives to visits First Lady Barbara Bush (not seen) on October 5, 1990 at the White House. - Mrs Bush and Princess Diana discussed the AIDS epidemic before the Princess left to visit a home for young AIDS victims. (Photo by Pamela PRICE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Pamela Price

Megszólalt az a tűzoltó, aki hosszú percekig küzdött Diana hercegné életéért, amikor 23 évvel ezelőtt autóbalesetet szenvedett Párizsban – írja a Daily Star nyomán a Bors. Xavier Gourmelon bevallotta, fogalma sem volt, „ki az a szőke nő az autó hátsó ülésén”.

Azt gondolta, a nő nincs közvetlen életveszélyben, mivel eszméleténél volt és nyitva volt a szeme is. Csak a mentősöktől tudta meg később, hogy a sérült nem más, mint Diana hercegné, akit a világ csak a szívek királynőjének hívott.

A tűzoltó próbálta nyugtatni a sérült hercegnét, végig fogta a kezét, amíg kiemelték a roncsok közül.

Ekkor Diana ránézett és ezt kérdezte: „Istenem, mi történt?”. Egy perc múlva leállt a hercegné szíve, Gourmelon kezdte a szívmasszázst.

Princess Diana's heartbreaking final words to firefighter who tried to save herhttps://t.co/WMq91peIca pic.twitter.com/9IKxGjoJaI

„Csak pumpáltam a szívét, és néhány másodperc múlva elkezdett lélegezni. Nagy megkönnyebbülés volt, mert az a munkánk, hogy életeket mentsünk. És ez akkor sikerült. Bevallom, azt gondoltam, hogy túléli. Mesélték a többiek, hogy útban a kórházban még élt. Később tudtam meg, hogy a kórházban nem tudták megmenteni, meghalt” – mesélte a tűzoltó.

„Most már tudom, hogy súlyos belső sérülései voltak, még mindig emlékszem mindenre, ami akkor történt. Ennek az éjszakának az emléke örökre bennem marad”

– mondta a tűzoltó, aki hozzátette: egyáltalán nem volt vér a hercegnén, azt viszont látta, hogy a jobb válla megsérült. Épp ezért nem gondolta, hogy veszélyben lenne az asszony élete – írta a lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!