30 milliárd a tét

2020.11.28. 11:55

Egyre több gyereke bukkan fel: focicsapatnyi örökös harcol Maradona vagyonáért

Életében öt utódát ismerte el a kicsapongásairól is híres focilegenda. Még hatan tartják az apjuknak. Jelen állás szerint...

(FILES) In this file photo taken on May 20, 2008 former Argentinian football player Diego Maradona (C) is kissed bu his daughters Giannina (L) and Dalma as he arrives to attend the screening of Serbian director Emir Kusturica's documentary film 'Maradona by Kusturica' at the 61st Cannes International Film Festival in Cannes, southern France. - Argentinian football legend Diego Maradona passed away on November 25, 2020. (Photo by Valery HACHE / AFP)

Fotó: AFP

Alighogy elhunyt Diego Maradona, megkezdődött a harc a „futballisten” százmillió dolláros (30 milliárd forint) nagyságrendű örökségéért – írja a svájci Blick.

Az argentin világsztár kacskaringós karrierjénél tán csak a magánélete volt kaotikusabb: azt is nehéz megsaccolni, hogy hány gyereke született a hosszabb-rövidebb kapcsolataiból. Öt biztosan, de nemrég elkezdtek felbukkanni az új és újabb állítólagos Maradona-örökösök – olvasható a Ripost oldalán.

A 60 évesen elhunyt egykori világklasszis futballista életében hivatalosan öt gyereket ismert el

– és immár legalább ugyanennyien állítják még, hogy az isteni Diego az apjuk.

A fiatalkori szerelmével, Claudiával kötött házasságából két lánya van: a 33 éves Dalma és a 31 éves Giannina (fenti fotónkon). Még korábban, 1986-ban Maradona nápolyi időszakában fogant egy kapcsolatából „Dieguito”, azaz Diego Armando Junior, aki az olasz strandfoci-válogatottságig vitte, de 30 éves koráig nem ismerte el fiaként az apja.

 

Későbbi kapcsolataiból 1996-ban egy lánya, Jana, 2013-ban pedig egy fia, Diego Fernando született.

Tavaly márciusban aztán kiderült: Maradona ügyvédje kapcsolatban áll három Kubában született gyerekkel, akikről a világsztár gondoskodni akar. Joana, Lu és Javielito akkor fogantak, amikor Diego a kubai diktátor, Fidel Castro barátjaként ott próbált megszabadulni a droggfüggőségétől.

„Már csak hárman hiányoznak, hogy összejöjjön beőlünk egy focicsapat. Na gyerünk, sikerülni fog neked!” – ironizált 2019 tavaszán Giannina a lánya.

Hónapokkal később jelentkezett a csapatba a 23 éves Magali Gil is, aki nevelőszülőknél nőtt föl Argentínában. Miután az édesanyjától megtudta, ki lehet az apja, DNS-tesztet akar csináltatni, de erre eddig nem került sor.

 

Az utóbbi hónapokban az árván maradt 19 éves Santiago Lara is többször felszólította Maradonát, hogy ismerje el a fiának – sikertelenül.

Most pedig sajtóhírek szerint újra Kubában felbukkant a tizenegyedik pályázó is.

Hogy a Maradona-gyerekek focicsapata összeáll-e valaha, erősen kérdéses, de hogy óriási perpatvar kerekedik az örökség felosztásából, annál biztosabb.

Borítókép: Maradona és a házasságából született lányai, Giannina (jobbra) és Dalma Fotó / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!