világrekord

2020.12.03. 05:35

Ez maga a csoda! 27 éve lefagyasztott embrióból egészséges kislány született

A két hónapja született kislány embrióját 1992-ben fagyasztották le. Az anyukája aki most megszülte, két éves volt akkor...

Forrás: Shutterstock

A tennessee-i Tina és Ben Gibson éveken keresztül hiába próbálkoztak, úgy tűnt meddőségüket semmivel nem lehet megoldani és nem születhet gyerekük. Most mégis két lányuk van már – írja a BBC.

Ez annak köszönhető, hogy Tina Gibson szülei a helyi híradóban megláttak egy tudósítást arról, hogy embriót lehet örökbefogadni. Rögtön elújságolták a lányuknak a hírt, aki nem is gondolkodott sokat. Férjével együtt egyből tudták, belevágnak.

„Hatalmas a boldogságunk és

azért döntöttünk úgy, hogy másokkal is megosztjuk ezt a csodát, mert nekünk sem lehetne gyermekünk, ha a szüleim nem hallanak a tévében arról, hogy embriót is lehet örökbefogadni

- mondta Tina Gibson. Azzal, hogy elmeséljük a történetünket, azt akarjuk elérni, hogy minél többen tudjanak erről a lehetőségről.”

A Nemzeti Embriódonációs Központ adatai szerint Molly most az a kislány, aki a legrégebben lefagyasztott embrióból valaha született a világon.

A vallásos alapokon működő szervezetnek az egész Egyesült Államok területéről adományozhatnak embriókat, olyanok akiknek a mesterséges megtermékenyítés során több embriójuk sikerül, mint amennyit felhasználnak.

Gibsonék kislánya, olyan embrióból fejlődött egészséges újszülötté, amit az elsők között fagyasztottak le a Nemzeti Embriódonációs Központban.

De a történetük nemcsak ettől rendkívüli.

A szülőknek Molly a második gyermeke, az elsőt Emmánk hívják és három évvel ezelőtt született. Emma így lett Molly nővére, aki valójában az ikertetvére. A két embriót egyszerre adományozták és fagyasztották le 1992-ben, amikor Tina Gibson, aki az anyukájuk lett, alig két éves volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!