Ország-világ

2021.02.14. 22:15

Meghan és Harry ismét babát várnak!

Sussex hercege és hercegnője ismét babát várnak, jelentette be a házaspár szóvivője.

Britain's Prince Harry, Duke of Sussex (L), and Meghan, Duchess of Sussex leave after attending the Endeavour Fund Awards at Mansion House in London on March 5, 2020. - The Endeavour Fund helps servicemen and women have the opportunity to rediscover their self-belief and fighting spirit through physical challenges. (Photo by DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP)

Forrás: AFP

Fotós: AFP

A hírt – miszerint az egyéves Archie Mountbatten-Windsornak testvére lesz – a házaspár sajtószóvivője jelentette be vasárnap este, aki azt is elárulta: a házaspár rettentően örül – írja a BBC.

„Sussex hercege és hercegnője nagyon boldog, hogy második gyermeküket várják” – mondta a szóvivő.

A hír azok után különösen nagy öröm, hogy a hercegné nemrég mesélte el, hogy tavaly júliusban elvetélt. Akkor úgy fogalmazott: „mérhetetlen bánatot érez”.

„Tudtam, amikor az elsőszülött gyermekemet szorongattam, hogy elveszítem a másodikomat” – mondta Meghan a New York Times-nak.

Harry és Meghan első gyermeke, Archie Harrison Mountbatten-Windsor 2019. május 6-án született.

Harry jelenleg a hatodik, Archie a hetedik a brit trónutódlási sorban, így Sussex hercegének és hercegnőjének második gyermeke a nyolcadik helyre kerül.

Ezt nem befolyásolja az sem, hogy a házaspárnak fia vagy leánya születik-e, ugyanis a brit kormány kezdeményezésére elindított reformfolyamat évekkel ezelőtt eltörölte a királyi fiúutódok trónutódlási elsőbbségét. Így ha Harrynek és amerikai feleségének majdan lesz egy harmadik gyermeke is, akkor sem kerülhet idősebb testvérénél előrébb a sorban, ha fiúnak születik, és a házaspár második gyermeke leány lesz.

Harry és Meghan tavaly visszalépett ugyan a brit királyi család magas rangú tagjaiként ellátott hivatalos funkcióitól, és az Egyesült Államokba költözött, de hercegi, illetve hercegnői címüket megtartották, és jelenleg is szerepelnek a brit trónöröklési sorban.

A házaspár vasárnap közzétett egy fekete-fehér, művészi kivitelezésű portrét is saját magáról, és a fotón jól látszik, hogy a hercegnő gyermeket vár.

Harry nagyszüleinek, az idén 95 esztendős II. Erzsébet királynőnek és Fülöp edinburghi hercegnek – aki júniusban ünnepli 100. születésnapját – jelenleg kilenc dédunokája van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!