Bulvár-celeb

2021.07.27. 10:50

Az eladók azt hitték szemetet hagytak a házban, az új lakó milliomos lett belőle

Pár csomag kártyát is talált, amikor az előző tulajdonos után kirámolta a házat, nyolcmillió forintért adta el...

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

Mint kiderült, a lakás előző tulajdonosa, David Wilson-Turner korábban egy játékboltot üzemeltetett. Amikor bezárta a boltját, a nyakán maradt portékájának egy részét a házában tárolta, de elmondása szerint teljesen megfeledkezett a porosodó készletekről. Azt pedig végképp nem gondolta, hogy napjainkban több ezer fontot érnek a 21 éve 30 fontért vásárolt készletek – írja a bbc.com.

Egy Pokémon Fossil első kiadású pakliról és egy Pokémon Neo Discovery Unlimited kártyagyűjteményről van szó. Előbbi 10 ezer, utóbbi 9400 fontért kelt el a Hansons Auctioneers aukciósház árverésén.

A vállalkozó hozzátette, álmában sem gondolta volna, hogy ilyen értékesek a Pokémon kártyák, de szerencsére utánanézett a jelenlegi piaci áraknak, így nem dobta ki a zsákmányt. Az aukciósház szerint elképesztően ritka gyűjteményekről van szó, ráadásul mindkét példány tökéletes állapotban van.

Az ilyen kártyák milliókat érhetnek, ha elég régiek

A régebbi, 11 kártyás Pokémon paklik 2,5 fontos árral kerültek anno a piacra, ezek jelenleg 500 fontot is megérnek.

A világrekord

2020 nyarán kelt el a világ eddigi legdrágább Pokémon kártyája. 75 millió forintnak megfelelő dollárért adták el egy aukciósoldalon. A kártyalap azért ért ilyen sok pénzt, mert mindössze pár darab létezik belőle a világon. Az elárverezett kártyának Pikachu Illustrator a neve, és ugyanaz az Atsuko Nishida tervezte, aki a villámszóró zsebszörnyet, Pikachut.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!